Päiväkotihaastattelu 4-vuotiaalle

Huijasin vähän, kun kerroin aiemmin Kuopuksen aloittavan Havaijilla päiväkodin. Tai en ehkä huijannut, menin vain asioiden edelle. Hän nimittäin sai päiväkotipaikan vasta tänään.

Se on sikäli tietysti kiva, että nyt meille kaikille neljälle on tiedossa varma sijoituspaikka elokuun alusta lukien. Kuitenkin lapselle tuli hyväksymiskirjeen mukana myös kutsu haastatteluun, joka hoidetaan päiväkodin johtajan kanssa ensi viikolla Skypen kautta.

En tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella.

Haastattelun funktio ei ajankohtansa takia voi olla lapsen päiväkotikelpoisuuden tarkistaminen – tämä kun olisi näin älykkäästi ajatellen kannattanut hoitaa ennen remmiin hyväksymistä. Ehkä syy voi olla toive tutustua lapseen vähän etukäteen, mutta kerrataanpa hyvissä ajoin pari pientä faktaa liittyen tähän Skype-hetkeen:

 • olemme 13 tuntia Konan aikaa edellä. Varhaisin heidän tarjoamansa haastatteluaika oli aamulla klo 8.30, jolloin meillä täällä Pohjolassa kello on 21.30. Suorastaan nelivuotiaan parasta aikaa!
 • lapsi ei puhu sanaakaan englantia.

 

Screen Shot 2017-06-02 at 20.46.27
Vanha kuva, aihe pian taas ajankohtainen.

 

Näen jo päässäni episodin, jossa pilkkivä Kuopus istuu sylissäni, iloinen päiväkodin täti kyselee häneltä kysymyksiä, minä niitä tulkkaamaan vähintään yhtä iloisena – ja Kuopus ei vastaa mitään, turhautuu, ja poistuu paikalta. Ja minä siinä sitten selittämään, kuinka on katsokaas kello jo aika paljon täällä ja oikein ihana tyttö se on.

Varmaan ihan hyvä, että tämä haastattelukutsu tuli vasta nyt.

 

3 vastausta artikkeliin “Päiväkotihaastattelu 4-vuotiaalle

 1. Jaahas, taas tuli uutta seurattavaa. Hyvin mielenkiintoiselta kuulostaa tilanteenne. Hienoa, että työtkin on järjestyneet ja yleensä ne asiat tuppaa vaan järjestymään tavalla tai toisella. Hawaiji ei kuulosta lainkaan huonolta! Joskus voisin kyllä itsekin käydä siellä. Eräät kaverimme olisivat sinne muuttaneetkin, ellei se jenkkinainen nainen olisi saanut Suomesta opiskelupaikkaa.
  Jään linjoille kuulemaan lisää, onnea matkaanne!

  Tykkää

  1. Kiitos Minttu kommentista ja siitä, että jäät linjoille! Kyllä ne asiat aina jotenkin järjestyy, niin niillä tosiaan on tapana ja ihan positiivisen jännittyneinä odotellaan mitä uudella elämänvaiheella on tarjota. Tervetuloa saarille (sanon jo nyt vaikkei vielä itsekään siellä asti olla)!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s