Metatyö räjäyttää muuttajan pään!

Isot linjat ovat olleet tämän muuton kanssa helppo hoitaa. Huonekalujen myynti Torissa on ollut niin hauskaa ja yksinkertaista kuin se on aina, mutta ainakin tavaroista on päästy nopeasti eroon. Se on kaikki tämä pieni sälä ja säätö, mikä on paljon rasittavampaa. Tämä muuttoon liittyvä metatyö, eli kaikki se ajatustyö, joka surraa taustalla koko ajan ja mitä Jenny Lehtinen ruoti perhe-elämään liittyen jo aikoja sitten, meinaa räjäyttää tällä hetkellä mun pääni täällä. Enkä tarkoita vihjailla mitään, mutta siinä missä jatkuva aivotyö tapahtuu yleensä lähinnä äidin päässä ja nytkin omani meinaa pimahtaa tämän työmäärän alla, on puolisoni sitä mieltä, ettei tässä ole enää paljoakaan hoidettavana ennen muuttoa.

Mutta sellaista vaan, että voiko lapsen pitkät kalsarit heittää jo kiertoon, vai odotammeko vielä mahdollisia lumisateita ennen lähtöä? Kasvavatkohan lapset ulos tuulihousuistaan ennen joulukuuta, jolloin niitä ehkä ensimmäisen kerran Havaijilla tarvittaisiin vai menemmeköhän ylös vuorille jo heti heinäkuussa, jolloin tuulipuku voisi olla itsellekin ihan kova juttu? Aionko leipoa kohteessa? Jos kahvinkeitin jää Suomeen, niin miksi ottaisimme sinne mitään muutakaan keittiöstä? Saako saarelta kaiken, mitä nyt keksin siellä tarvita? Ostin itselleni jo lennolle uuden, tarpeeksi suuren repun, josta on helppo kouria kamoja lasten käyttöön pitkin matkaa, sillä olen tullut tässä samalla ajatelleeksi, että lentolaukku on maailman huonoin kaveri pitkälle lennolle lasten kanssa. Ovatko lasten omat reput tarpeeksi suuret? Riittävätkö rusinat evääksi? No eivät tietenkään ja olenhan tässä jo ehtinyt suunnitella melkoisen kolmen ruokalajin eväsvalikoiman Atlantinylityslennolle sekä ohjelmanumerot ilahduttavalle useamman tunnin pysähdykselle Arlandan lentokentällä.

d2ffgWP8QOKTfi4OFoCctQ_thumb_41c5

Milla listasi juuri tärkeitä tavaroita, jotka lähtevät heidän jenginsä mukaan muutaman tuhannen kilometrin matkalle Suomesta Espanjaan. Minäkin olen tänään viettänyt koko päivän saman kysymyksen äärellä.

Kierrätyksen nimissä en pysty edes tässä kohtaa sulkemaan silmiäni ja vain heittämään tavaraa roskiin ennen lähtöä. Ennen lopullista uupumista kaikki tavarat käydään läpi viimeistä ahdistusta myöten. Äidilleni lykkäsin tänään kaiken puolikäytetyn kosmetiikan ajalta ennen Mádaraa ja hajuvedet epa. eli ennen päänsärkyjen alkua. Mukaan maailman toiselle laidalle lähtee eteeristen öljyjen arsenaalini, joka on parantanut ihoni ja perheeni ihon kunnon siinä määrin, että olen ensimmäistä kertaa vuosikausiin saanut kehuja kauniista ja heleästä ihosta. Ajatella! Osansa tästä innostuksesta ovat saaneet myös ystäväni, joille olen alkanut tehdä omia sekoituksiani: pelargoniaa ryppyihin, sitruunaruohoa punoitukseen ja laventelia rauhoittamaan, esimerkiksi. Olen sielultani melkoinen hippi, mitä ei välttämättä heti ulospäin uskoisi.

No nyt menin sivuraiteille.

UNADJUSTEDRAW_thumb_41c2

Palataan löyhästi aiheeseen. Tänään olen myös etsiskellyt kadonneita korvisten kantoja sekä selvitellyt sekaisin menneitä kaulakoruja ja erotellut niistä ne, jotka otan mukaan. Miten ovat korut päässeet tällaiseen sotkuun, kysytte. Voisinpa antaa vastaukseksi jotain muuta kuin sen, että olen melkoinen pyryharakka, mitä tällaiseen järjestelmällisyyteen tulee – vai pitäisikö muotoilla asia uudestaan ja käyttää samasta asiasta kauniimpaa ilmaisua: olen vain tällä tavalla boheemi.

Mitä ihmettä tehdään Nintendolle ja Duck hunt-pyssyille, joita ei millään raaskisi antaa kellekään, mutta joiden roudaaminen toiselle puolelle palloa olisi sangen järjetöntä? Mihin kuuluvat jatkossa ikivanha dvd-kokoelma tai sadat cd-levyt? Mihin kuuluvat ne tavarat, jotka haluaa säilyttää vain, koska niissä on tunnearvoa?

Lupaan teille, että jos pääsemme oikeasti Havaijin maaperälle ehjin nahoin tai ylipäätään, järjissämme ja tavarat jotenkin sijoiteltuina, on juhlain aika.

11 vastausta artikkeliin “Metatyö räjäyttää muuttajan pään!

 1. Oih! Tähän voin samastua täysin! Ensi viikolla kohti Sveitsiä ja loppusuora näyttää juurikin tuolta loputtoman sälän, mittaamattomien arvokkaiden aarteiden ja mahdollisesti liian pienten vaatteiden sekamelskalta. Vielä on pää pinnalla, mutta todellisuus ajan vääjäämättömästä kumumisesta iskee ihan nurkan takana… Lopulta kai jätesäkit on otettava käyttöön.
  Pitkää pinnaa, levollisia ajatuksia!

  Tykkää

  1. Voi kiitos ja sitä samaa teille! Mä olen myös melkein varma, että jätesäkit on pakko ottaa käyttöön vikalla viikolla, vaikka mitä tässä tekisi. Välillä tulee niitä hetkiä, että istun vaan jonkun röykkiön edessä enkä pysty edes aloittamaan mistään. Puuh. Melkoista on, heh!

   Tykkää

 2. Huuh, itsehän en tähän ymmärrä sanoa, kuin TSEMPPIÄ!! Pidän täällä taustajoukoissa pystyssä sekä peukkuja, että hyvää ja positiivista ilmapiiriä! 😉

  Tykkää

  1. Se on oikein ja riittävää, kiitos! Voit myös taputtaa ja käsiä ja hurrata jos siltä tuntuu, nostaa kivasti tätä pakkaajien tunnelmaa. 😁

   Tykkää

 3. Mä niiiiiin tiedän mistä puhut. 😀 Ja senkin tiesit.
  Isoista kamoista ja arvokkaimmista esineistä on ollut aika helppo päästä eroon, jäljellä on vaan sitten aivan jumalaton monta laatikonpohjallista täynnä kaikkea epämääräistä.
  (Olen pari kertaa toivonut jotain suurta tulipaloa, mutta lopputuloksena mun toiveisiin vastattiin vain niin että mummi räjäytti mikron melamiimiastialla. Huoh.)

  Tykkää

  1. No huoh todella, kiva pikku lisä tähän kaikkeen! Ja siis joo, miten tää onkin näin tämmöstä. En osannut jotenkaan odottaa, että tavaraa todella olikin näin paljon. Nyt tän näkee ihan eri tavoin kun ei ole enää niitä kaappeja, missä tavarat on. Lattioille leviteltyinä avautuu karu todellisuus eteen: kaikkea on liikaa. Hjälp. Ja tsempit sinne.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s