Miltä tuntuu tehdä muuttoa ulkomaille?

Suurimman osan aikaa ei tunnu oikein miltään. Siinä sitä vaan kokkaillaan makkaraperunoita ja mietitään lähinnä tavaroiden läpikäymistä, eikä elämässä ole sen kummempaa liikehdintää. Kohta muutetaan Havaijille.

Sitten välillä, ihan yhtäkkiä, sydämen läpi käy sellainen käsittämätön läikähdys, että hitsi vie, tästä mä olen haaveillut vuosikaudet ja nyt se on vihdoin jo ihan ovella. Kohta muutetaan Havaijille!

Ja toisinaan tulee itku, kun päästää taas irti jostain. Ensin työstä, sitten kodista, seuraavaksi ystävistä ja alkuperheestä. Vaikka näissäkin hetkissä pääni tietää, ettei muuttomme ole todennäköisesti lopullinen, tunteitani se ei tavoita. Elämä tuntuu välillä yhdeltä suurelta eroprosessilta. Kohta muutetaan Havaijille…

KRuXPZivSky51OSxPnbHNQ_thumb_41c4.jpg

Jos me tiedettäisiin, että ollaan reissussa vain vuosi, ei oltaisi myyty taloa ja kaikkea, mitä täällä on. Lähteminen tuntuisi kevyeltä, koska tietäisimme varmuudella paluupäivän. Nyt on kuitenkin kaikki kuviot koko perheellä ihan auki. Meistä saattaa tulla sellaisia, jotka käyvät Suomessa koko loppuelämänsä ajan vain joskus ja kesäisin ja luovat elämänsä muuten muualle. Tai sitten ei. Voi aivan yhtä hyvin olla, että viisumivaatimuksiin tulee jotain muutoksia emmekä pääse ensi kesän lomaltamme enää takaisin. Me ei tiedetä varmaksi mitään, mutta silti tehdään nyt kaikki asiat täällä päässä niin kuin ei tultaisi ehkä koskaan takaisin.

Kerran sitä vaan eletään. Nyt eletään niin, ettei tarvitse sitten vanhana katua.

6 vastausta artikkeliin “Miltä tuntuu tehdä muuttoa ulkomaille?

 1. Ihanaa lukea tätä blogia. Olen noin kohta 20 vuotta haaveillut ulkomaille lähdöstä eli koko aikuisuuteni. Kaksi lasta meilläkin ja kunhan opinnot hellittää niin odotan, että voitaisiin joskus kokea samoja lähdön tunnelmia. Olisi kiva lukea joskus, että mitä kaikkea se vaati konkreettisesti – ensin luvat ja sitten työn hakua vai mitä kaikkea taustatyötä vaatii ennen lähtöä.. Tsemppiä viimeisiin päiviin!

  Tykkää

  1. Kiitos tsempeistä ja mukanaelämisestä! Käytännönjärjestelyitä on tosiaan ollut paljon ja niitä voisi kirjoitella auki, kunhan saadaan kaikki tehtyä. Tsemppiä sulle opintoihin ja toivottavasti sen jälkeen saat oman unelmasi jossain!

   Tykkää

 2. Vitsi mun tekee mieli vaan täällä hihkua, että mahtavaa että perheet tekee tämmöstä ja lähtee ja kokeilee! Justiinsa niin, ettei vanhana tarvi katua!

  Itse olen asunut pari vuotta ulkomailla ennen kuin opiskelin ammatin. Edelleenkään ei harmita yhtään ne vuodet, vaikka mua nuoremmilla alkaa olla omat talot ja toimet jne. Semmosia ei tässä perheessä oo, eikä ehkä koskaan ees tuu, mutta se ei kyllä haittaa! 🙂

  Tykkää

 3. Vitsit, mä ihan hihkun täällä että perheet tekee tämmösiä juttuja! Just niin, ettei tarvi sitten vanhana katua!

  Asuin itse ulkomailla pari vuotta ennen opiskelua (muuten ywam:issa!) ammattiin. Edelleen ei yhtään kaduta ne vuodet vaikka nyt mua nuoremmilla on omat talot ja toimet jne. Semmosia ei tässä perheessä oo, eikä ehkä ees tuu, mutta ei se niin haittaa. 🙂

  Tykkää

   1. Haha, joo tuli läpi! Ja ihanaa ja kiitos hihkumisesta. Lämmittää mieltä tämä myötäelämisesi 🙂 Ja samaa mieltä; ei sitä tarvii taloja tai virkoja ollakseen tyytyväinen elämään.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s