Tyhjä ullakko

Nokkelimmat lukijani siellä jo varmasti heti huomasivat luovan otsikon kaksoismerkityksen. Totta tosiaan, tämän muuton suurinta ahdistusta nostattanut toimi on ollut ullakon tyhjennys. Nyt se on tehty. Lähdemme illalla mökille ja tällä hetkellä päässä liikkuu… ei mitään. (Millan kanssa olemme tässäkin kulkeneet tunteinemme niin käsi kädessä, että olen alkanut pohtia, onko tässä naisessa kyseessä joku sister from another mother vai olemmeko vain kokeneet tavallisia, mutta meille uusia ulkosuomalaistuvien tunteita, sattuneesta syystä ihan yhtä aikaa. Joka tapauksessa vertaistuki on ollut vertaansa vailla.)

rXoo1OKESUaIQRLhRYwrqA_thumb_429f

Juhannusta ei ole mitenkään aivan välttämöntä viettää mökillä, ihan samoin kuin joulussani ei ole mitenkään pakko olla lunta. Viittaan tällä siis tulevaan trooppiseen jouluun, se on suorastaan todella jees verrattuna siihen, että viime vuonna vietimme helsinkiläistä mustaa joulua – se oli ankeaa kuin mikä. Mutta mökille on aina ihana mennä ja nyt se tuo toivotun tauon ainaiseen pakertamiseen. Olkoonkin, että muuttoon on viikko ja saatamme joutua maksamaan tästä juhannuslöhöilystä hintaa ensi viikon alun työ-öiden muodossa.

F%qcPge3RqyQCfUc3kXJhQ_thumb_42a3

Muistan yhden luokioaikaisen opettajani antaneen meille heti ykkösellä hyvän elämänohjeen, joka jäi oikeastikin mieleen ja tarttui harjoituksen kautta tavaksi: kun teet kouluhommia, tee ne kunnolla, äläkä mieti muuta. Kun otat lepoa, tee se kunnolla, äläkä mieti, että nyt pitäisi tehdä jotain muuta.

Kun olemme seuraavat päivät mökillä, onnistumme toivottavasti olemaan tehokkaasti mökillä. Mietimme lähinnä seuraavaa ruokailua, saunomista, pakollisia (ja upeita) mökin fleecepuseroita ja mölkkyä. Sunnuntaina palaamme taas siihen totuuteen, mikä vallitsee kotona, ja keskitymme sitten siihen.

 

Hyvää juhannusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s