Onnenkyyneleitä

Olemme päässeet turvallisesti uuteen kotiin. On ollut tunteet pinnassa.

Viimeinen kuuden tunnin lento Losista Konalle meni paremmin kuin hyvin. Meillä oli tälläkin lennolla kaikilla omat pikku tv-ruudut ja Atlantinylityslennolta poiketen jaksoimme myös tuijottaa niitä. Lapset olivat aivan huumassa, kun kukaan ei ollut rajoittamassa ruutuaikoja ja tykittivät leffoja ja pelejä putkeen koko matkan. Minä katsoin Frendejä ja vaikka osaan ne jo suurin piirtein ulkoa, tyrskähtelin ääneen ja liikutuin kyyneliin tuon tuosta. Kuten mainitsin, on ollut tunteet pinnassa.

4qBlwDs8Rcyt1upn7UQ6XQ_thumb_4359
Joudun selviämään pelkän kännykameran varassa täällä paratiisissa, kun joku valopää unohti kameransa koneeseen.

Kun laskeuduimme Konalle, itkin vähän silloinkin. Helpotusta aika paljon, kiitollisuutta eniten. Vaikka ero rakkaista oli vaikea, täällä on nyt koti. Sydän lepattaa onnesta.

Kentällä meitä vastassa oli tuleva työkaverini, joka vastaanotti jokaisen lämpimästi halaten ja laittoi kaikille leit kaulaan. Hän vei meidät suoraan kotiimme, jonne oli ostanut valmiiksi hedelmiä, vettä, pesuaineita ja herkkuja. Lakanat oli sängyissä ja puhtaat pyyhkeet nauloissa. Tuntui helpolta ja luonnolliselta olla täällä. Kotoutuminen alkanee nopeasti.

6pY1HPCPSvurceLOoyNP7Q_thumb_435b

Kotimme on hyvin vaatimaton. Täällä on keltaiset seinät ja rumat sohvat. Ilmastointi ei toimi ja patiolla on yksi vihreä tuoli. Vaihdoimme uudet, skandinaaviset linjat vähän tällaiseen vanhaan rönsyyn, mutta se ei kyllä haittaa yhtään. Fiilis on lämmin, kodikas ja juuri oikea. Eikä merinäköala varsinaisesti harmita.

Nukuin täällä reissun aikana ensimmäisen kokonaisen yön aamuun saakka läpi. Kotona on hyvä olla. Uskon, että tämä oli oikea siirto nyt tehdä.

20 vastausta artikkeliin “Onnenkyyneleitä

 1. Onnea uuteen kotiin! Mikä mahtava seikkailu! Meidän seikkailu on jo venynyt viiteentoista vuoyeen ja lakannut jo aikaa sitten olemasta seikkailu.

  Tykkää

  1. Paljon kiitoksia! Mä itseasiassa just tänään mietin, että jos ollaan täällä pitkään, niin kaikki nämä maisemat ja rannat alkaa tuntua ihan tavallisilta. Niinhän se menee. Mutta ehkä valitsen silti mieluummin tämän kuin loskan, jos minusta on kiinni 🙂

   Tykkää

 2. Me muutettiin US:sta Suomeen vuodeksi ja sielta Fidzi saarille toukokuussa. Onnea uuteen! Suomessa meilla ollut base kylla vuodesta 2011 ja huonekalut vaikka maailmaa kierretaankin.

  Tykkää

  1. Kuulostaa hyvältä. Mekin mietittiin tota, että oltais pidetty base Helsingissä ja vuokrattu kotia kalustettuna, mutta tähän päädyttiin kuitenkin. Tuntu meille paremmalta vaihtoehdolta, vaikka saikin tuntumaan kaiken tosi lopulliselta. Saa nähdä, mihin elämä tässä vielä johdattaa.

   Tykkää

 3. Oi, tekstistä huokuu, että todella tulitte kotiin. Ihanan huomaavainen työkaveri sinulla. Paljon paljon onnea ja iloa.

  Tykkää

  1. Paljon, paljon kiitoksia! Hän oli kyllä huomaavainen ja todella lämmin tyyppi, helpotti asettumista heti. Täällä todella on kotoisa olo, ihanaa jos sen kuulee sinne asti! 😊

   Tykkää

  1. Juuri pojan kanssa tuoksuteltiin ilmaa täällä, ihan uskomaton on kyllä tää tuoksu! 🌺 Kiitos mukanafiilistelystä!

   Tykkää

 4. Paljon kaikkea hyvàà! Suomalaisille (minullekin) nàyttàà tuo ”koti”-idea olla hyvin tàrkeà, ja aina sidottuna johonkin mààràttyyn paikkaan, ja sen mahdollisuuksiin jne….Kuitenkin ainoa koti joka mellà kaikilla on, on ELÀMÀ, niinkauan kuin sità riittàà, eikà sità ole terveellistà rajoittaa jonkun sisustuksen ja muun turhanpàivàisen hòrpellyksen muodostaman pienen kuoren sisààn.
  Ihanaa kun te olette pystyneet avartamaan omanne koko perheen voimin! Nauttikaa todella sen antamasta vapaudesta koko sydàmestànne, se ei nimittàin ikinà muutu ”tavanomaiseksi”!

  Tykkää

  1. Kyllä, jotain tämänsuuntaista olen itsekin viime aikoina paljon ajatellut! Koti on siellä missä me ollaan ja nyt se on täällä. Ihanan vapauttavaa todella.

   Tykkää

 5. Ihanaa, että saapuminen oli niin lämminhenkinen! Puhtaat lakanat ja merimaisemat kuulostaa juuri oikealta. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s