Big Islandin länsirannikon viisi upeinta uimarantaa ja lomamme parhaat (ranta)palat

Olemme asuneet Havaijilla nyt kaksi viikkoa (edelleen ilman kameraani, jonka tämänhetkistä olinpaikkaa en enää edes tarkkaan tiedä) ja olleet koko sen ajan lomalla. Päivisin ei juurikaan jaksa kiipeillä, ei koluta, eikä kiertää tämän kuumuuden takia. Onneksi on rantaviivaa, mistä valita.

Ennen kuin esittelen teille meidän tämän hetken suosikit, mainittakoon, että en ole vielä kertaakaan nähnyt täkäläisten perheenäitien osallistuvan jälkikasvunsa kanssa pulikoitiin. Suurin osa istuu leppeästi rannalla aurinkotuoleissa varjojensa alla sipsejä napostellen ja osa onnistuu jotenkin ihmeellisesti säilyttämään arvokkuutensa rantatouhuissa. Blehat silmillä, tukat nutturalla, renkaat korvissa. ”I will go in for a bit”, jonka jälkeen tämä ihmistyyppi lipuu veteen, ottaa yhden aallon aivan hiljaa, ja lipuu takaisin paikoilleen ihan samannäköisenä. Minä sen sijaan piehtaroin aalloissa aina kuin mikäkin delfiini.

Pelkästään Big Islandin länsirannikolla on niin monta rantaa, ettemme ole vielä ottaneet asiaksemme ehtiä niistä jokaiseen, mutta tässä tämän hetken suosikkimme:

1. Hapuna Beach

Hapuna Beach on äänestetty usein eri kansainvälisissä julkaisuissa maailman kymmenen kauneimman rannan joukkoon – eikä suotta. Valkeahiekkaista rantaviivaa riittää yli puoli mailia ja alueella on paljon varjopaikkoja, kivoja katoksia, pukuhuoneet ja kioski. Rantaan iskee aina pienet aallot, mikä ainoastaan lisää hauskuutta. Ranta löytyy vajaan puolen tunnin ajomatkan päästä Konan keskustasta pohjoiseen.

20170716_214257

2. Kamakahonu Beach

Tästä on tullut meidän kotiranta. Tämä on se ranta, jonne me mennään uimaan silloin, kun halutaan pysyä fiiliksellä kotosalla. Hauska sattuma: valitsin kuvan juuri tästä rannasta ihan arpomalla postaukseeni, jossa kerroin haastattelustani Kahvihetkiä maailmalla-podcastissa. Alueella on valtava historiallinen merkitys havaijilaisille, mutta tarjoaa nykyään laajalti palveluita kaikille. Ranta löytyy ihan Kailua-Konan keskustan tuntumasta ja aivan rannan vieressä on kahviloita, kauppoja, pukuhuoneet ja suppailukamojen vuokrausta. Tähän rantaan eivät aallot yllä, sillä pikkuruinen uimapaikka on ympäröity suurimmaksi osaksi muurein. Ranta on kävelymatkan päässä keskustasta ja tavallaan myös meidän kotoa – olemme kävelleet rannalta lasten kanssa kahdesti kotiin sellaisina päivinä, kun oli pilvistä ja lämpötila vain kolmenkymmenen tuntumassa. Vajaa 45 minuuttia siihen meni, mutta osittain myös siksi, että matkalta löytyi isoja aaltoja, mielenkiintoista turistisälää, ihmisiä ja rapuja tiirailtaviksi.

20170717_145832

3. Queen’s bath

Niin sanotusti virallinen Queen’s bath taitaa olla Kauailla, mutta tällä, tai yleisnimellä Keiki Beach (Children’s Beach), kulkee tämä suloinen uimapaikka. Tämä on ihana, hiljainen ja pieni poukama Konan pohjoisosassa lentokentän eteläpuolella, ihan yleisen uima-altaan vieressä. Laskuveden aikaan laavakivien ympäröimässä laguunissa veden pinta pysyy kauttaaltaan niin matalalla, että tällaisen vähän yli puolitoistametrisenkin jalat ylettyvät melkein joka kohdassa pohjaan. Turvallinen ja rauhallinen ranta, jonka ainoa huono puoli on varjoisien lepopaikkojen puute. Myöskään mitään palveluita ei ole. Huhupuheiden mukaan Bill Gatesin kesäasunto kyllä alueelta löytyy.

20170717_15035520170717_150503

 

4. Kaloko-Honokohau

Jaloissa köllötteleviä merikilpikonnia! Historiallisia maamerkkejä. Alueita, joihin ei saa kiivetä, sillä ne ovat paikallisille pyhiä. Ihania tunnelmia ja kaunista maisemaa.

20170717_151618

5. Magic Sands Beach

Taikahiekkarannalla on aina pientä aaltoa. Koko hiekkarannan leveydeltä ranta on ollut tähän saakka joka kerta täynnä isompien aaltojen kyttääjiä lautoineen, mutta kyllä sinne sekaan mahtuu. Ranta on pitkään suhteellisen matala, ja pienempien lasten kanssa aalloissa pärjää hyvin, kun pysyttelee lähellä hiekkaa. Täällä ei ole kioskeja, joten olemme aina varautuneet omin eväin.

 

Kesäaurinko on melkoisen raju täällä: pahasti palaneita turisteja löytyy joka nurkalta. Epäilen syyksi sen, että ovat ilman parempaa tietoa menneet tyytyväisinä biitsille kuin jossain Euroopan lomakohteessa ikään ja sivelleet iholleen tottumuksesta kakskymppistä suojaa ja loikoilleet auringossa useamman tunnin kerrallaan. Uskallan luvata tämän: näin palaa täällä liki kuka tahansa, sellainenkin, jonka iho kestää aurinkoa muuten aina hyvin. Me ollaan totuteltu ihoja viis- ja seitsemänkymppisen suojan turvin, korkeintaan pari tuntia kerrallaan. Muksuilla on nykyään meressä päällä aina uv-paidat ja varjoon hakeudutaan aina välillä juomaan ja napsimaan vesimelonia. Jopa illalla kuuden aikaan, reilu tunti ennen auringonlaskua, tarvitsee vielä suojaa, jos ei halua seurakseen punakkaa ihoa.

Lomaa on vielä kolme viikkoa jäljellä. Ehdimme siinä ajassa tutustua uusiinkin rantoihin, mikä saattaa johtaa listan päivittämiseen. Nyt mennään vielä näillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s