Kurkistus keltaiseen kotiin

Lähdimme reilu kolme viikkoa sitten kaksi vuotta aiemmin rakennetusta vaalealattiaisesta ja valkoseinäisestä omakotitalostamme Helsingistä ja laskeuduimme pieneen, keltaseinäiseen vuokrakotiimme Konalla. Nykyinen kotimme on valmiiksi kalustettu ja verhoja myöten vuokranantajan näköinen. Aiemman kotimme vaaleat, neutraalit ja harmaan eri sävyt ovat vaihtuneet jokaisen huoneen kattavaan keltaiseen, sekä lattian ja huonekalujen osalta tummaan ruskeaan. Täällä ei kodeissa niin välitetä valkoisesta.

Viihdymme täällä kuitenkin nyt aivan mainiosti. Vaikka sisustaminen on meille molemmille ihan mieleistä puuhaa, painaa vaakakupissa kuitenkin paljon enemmän ikkunasta avautuva maisema sekä muuton syvimmät syyt. Tämä koti on myös vuokraltaan edullinen muuten aivan överikalliilla saarella.

20170723_200927
Niin kutsutussa eteisessä ei takeille paljoa tilaa tarvita.

Ovet pidetään auki yötä myöten (toki nämä verkot lukitaan turvallisuuden lisäämiseksi). Kodissamme ei toimi ilmastointi, joten täällä eletään jatkuva, pieni tuulenvire iholla, kiitos tuulettimien ja ympärivuorokautisen läpivedon. Aikaisin aamulla vedän kyllä aina ovet hetkeksi kiinni, ettemme herätä koko naapurustoa. (Olen muuten täällä vasta tajunnut suomalaislasteni olevan melkoisen kovaäänisiä, tästä lisää joskus myöhemmin.)

Hiekkaa löytyy koko ajan kaikkialta. Se rouskuu mukavasti paljaiden varpaiden alla ja pääsee kaveriksi petiinkin, vaikka olisi juuri imuroinut. Kuopuksen pitkät kiharat sullovat sisäänsä viimeistään jonkinlaisen kätkön hiekkaa, vaikka muaalta oltaisiin jo saatu paikat siivottua.

20170723_201233

20170723_201004

Emme saaneet, ainakaan vielä, lupaa laittaa tänne reikiä seiniin, joten moninaiset Suomesta kannetut taulumme ovat nyt ripoteltuina pitkin kaiken maailman tasoja. Ystäväni tekemä How to thriller-pikaopas löytyy ylläolevasta kuvasta; siitä voi sitten kokkaillessa tarkistaa oikeat muuvssit, jos ovat päässeet elon edetessä unohtumaan. Keittiö on kivan kokoinen ja oikein toimiva, vaikka ei aivan unelmiemme tyyliä vastaakaan. Mutta eipä tänne lähdetty keittiö- tai kotiunelmia toteuttamaankaan.

20170723_200836

Keittiön tason takana on miehen pieni työnurkkaus, ruokapöytä ja olohuone. Herra Kahvi tuossa alavasemmalla on ollut kovassa käytössä, sillä paikallinen kahvi on aivan ihanaa (myös 10% Kona coffee blend sopii suuhun hyvin ja on edullisempaa). Oli mulla tuossa aiemmin tarkoitus vähentää kofeiinin kulutusta, mutta vaikeaksi on kieltämättä täällä mennyt. Kaiuttimen takana tasolla näkyy myös äidiltä saamani vallan mainio pieni säästölipas.

20170723_152727

20170723_143419

Kuten huomaatte, mustiin kehyksiin puetut julisteemme koristavat kodin montaa nurkkaa ja paikkaa, joihin ne eivät oikeasti edes sovi. Tuossa ylemmän kuvan käytävän varrella on kaksi vessaa, joissa molemmissa on suihkut ja ammeet sekä päädyssä siintää lasten yhteinen huone. Omalle yöpöydälleni valitsin taulun, joka kehoittaa loistamaan kirkkaana kuin timantti ja suurehkon kellon, jota Esikoinen voi aamuisin tuijotella (koska on takuuvarmasti tullut jossain vaiheessa aamuyötä viereen) ja olla ihan hiljaa siihen saakka, kunnes äidin saa herättää.

Lastenhuone on niin pieni, että sen kuvaaminen kävi haasteelliseksi, mutta kerrottakoon, että siellä on kaksi sänkyä, pieni työpöytä ja tummanruskea lipasto. No ja muutama mustiin kehyksiin puettu juliste.

20170723_200534

Ihaninta kodissamme on kuitenkin sen sijainti. Olen aivan hullaantunut näihin auringonlaskuihin ja käyn joka ilta takapihallamme tuijottelemassa niitä. Liekö mallioppimista, mutta lapset rakastavat myös suunnattomasti näitä auringonlaskuja ja vuorta ja merta. Jännä, miten yhteen meneekin.

Tällaista täällä meillä on! Kiva, kun osallistuitte kierrokselle! Osaattekin jo varmaan itse ulos.

 

13 vastausta artikkeliin “Kurkistus keltaiseen kotiin

 1. Hei! Ihanaa seurata elämäänne Hawaijilla. Uteliaisuuteni on herännyt, enkä malta olla kysymättä teidän vanhempien töistä. Minkälaista työtä tulette tekemään ja missä? Entä lasten päiväkoti, minkälainen se tulee olemaan? Minkälainen hintataso siellä on? Palkoissa, vuokrissa, ruuassa, kaikessa? Paljon olisi kysyttävää, toivottavasti ehdit paratiisilta niistä kirjoittamaan. Kaikkea hyvää teille sinne!

  Tykkää

  1. Kiitos Minja kommentista ja toivotuksista! Mun onkin ollut tarkoitus kirjoittaa tästä enemmän, mutta hyvä kun kysyit niin saan vähän vauhtia tekstini. Olemme täällä järjestöhommissa Youth with a missionilla molemmat. Mä alan opettaa järjestön koulussa matikkaa ja lukemista ja mies äänittää musiikkia, säveltää sitä itse ja tekee muuta alaan sopivaa täällä kampuksella. Esikoinen tulee samaan kouluun oppilaaksi, missä mä olen opettajana ja Kuopus menee koulun preschooliin. Olemme vapaaehtoistöissä, mistä kirjoitan myös myöhemmin tarkemmin. Palkkatasosta en siis juurikaan tiedä. Muuten hintataso on todella korkea kaikessa. Tässä nyt ensimmäisiä vastauksia! 🙂

   Tykkää

  1. Haha, no niinpä! Ehkä pitäisi vielä maalata jollekin seinälle merta ja hiekkarantaa, niin ei unohdu nekään 😄 Kiitos kovasti Riina! On tää meistäkin aika symppis. Ja keltainen.

   Tykkää

 2. Mutta on sentä puu-/ laattalattiat eikä inhottavia kokolattiamattoja, jotka keräisivät kaiken hiekan kätköihinsä :). Minä muistan omilta Hawaijin (tosin Oahun) ajoilta sen, että ikkunat oli aina auki, sillä ilmastointia meillä ei ollut yhdessäkään Hawaijin kodissa. Onneksi siellä on useimmiten pieni tullenvire, joka vilvoittaa edes vähän.

  Noiden julisteiden kiinnistykseen liittyen, ostakaa sellaisia liima-/tarrakoukkuja. Niistä ei jää jälkeä ja ne kestävät kyllä kevyiden julisteiden ja kehysten painon. Meillä on joskus ollut myös asuntoja, joihin ei saanut porata reikiä.

  Tykkää

  1. Joo, Veera, onneksi ei tosiaan ole mattoa täällä! Se olis kyllä ihan viimenen. 🙂 Me ollaan täällä kuultu puhuttavan, että viimeiset viitisen kesää on olleet jopa paikallisten mielestä kuumia ja ovat alkaneet asentaa koteihinsa ilmastointeja, vaikka aina ennen ovat pärjänneet ilman. Ja mun fiilis myös kyllä on nyt ollut, että viimeksi täällä ei ollut näin kuuma. Mene ja tiedä. Enhän mä oikeasti voi sitä muistaa.

   Tiedätkö joo, kiitos vinkistä kehysten suhteen! Useampi on vinkannut samaa ja mua naurattaa ihan, etten tajunnut tätä. Tämän teemme!

   Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Pysyvyydestä – Konalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s