Tosielämän Bachelor – uusia ystäviä ulkosuomalaiselle

Vietimme viikonlopun Hilton Waikoloa Villagessa, jonne on luotu valtava suljettu maailma, joka esittää Havaijia. Hiltonissa tuntui hämmästyttävästi siltä kuin olisin lähtenyt Konalta ja laskeutunut jonnekin rinnakkaistodellisuuteen, jota ei oikeasti ole olemassakaan. En ole kohta kahden kuukauden Havaijilla asumisemme aikana nähnyt missään muualla sellaista kuin Hiltonin Havaijilla oli – kauniisiin mekkoihin pukeutuneita turisteja myöten. Otimme silti maisemista ja etenkin hyvästä seurasta kaiken irti ja uimme melkoisessa valikoimassa altaita koko päivän.

20170828_20083320170828_200947

Vietimme viikonloppuna miehen synttäreitä. Ihan vielä ei neljäkymmentä paukkunut rikki, mutta kyllä se uhkaavasti sieltä jo lähenee. Järjestimme myös juhlat – tai eräät ystävämme järjestivät. Sellaiset ystävät, joita olimme nähneet viimeksi täällä Konalla 14 vuotta sitten ja nyt kerran uudestaan tänne muutettuamme. Järjestivät lihat, salaatit, astiat, grillipaikan, kaiken. Me ilmestyimme lähinnä paikalle.

Välillä on tuntunut aivan siltä kuin ystävien saaminen ulkomailla olisi kuin jostain Bachelorista ikään. Tiedätte konseptin: kaikki rakastuvat samaan tyyppiin, kun muitakaan ei nyt ole tarjolla ja muutamien treffien jälkeen ollaan valmiita vastaamaan myöntävästi kosintaan. Miehen juhlissa oli ihmisiä, jotka olimme tavanneet aiemmin vain muutaman kerran. Mutta kun tässä nyt ollaan keskellä Tyyntämerta aika yksin ja sosiaaliset verkostot ovat pienet, tarttuu sitä helpostikin jokaiseen lupaavaan ihmissuhteeseen. Kun siihen päälle lisää vielä sen, että melkein jokainen näistä tyypeistä oli meidän tapaan ollut lähtöosoitteessaan vähän kummallinen, eli laittanut kotinsa myyntiin, antanut tavaransa pois ja lähtenyt tänne tekemään töitä palkatta, oli yhteistä maaperää jo aika paljon. Will you marry me?

Mä en väsy lainaamasta itseäni, joten sanotaan tämä nyt kerran vielä: oma subjektiivinen kokemukseni kertoo, että ulkomaille muutto on melkoista aallokkoa ja täynnä yhtäaikaisia, risteäviä todellisuuksia. Lähtö Suomesta oli samaan aikaan innostavaa ja raskasta, ja täällä oleminen on ollut sekä selvä unelmien täyttymys että aikakausi täynnä kyyneliä. Ei kyllä eniten omia, mutta perheen yhteenlaskettu summa on jo ihan kiitettävä. Tällä hetkellä fiilis on väsynyt, mutta toiveikas ja onnellinen. Oppilaat tulivat viikko sitten, enkä ole sen koommin jaksanut treenata enkä paljon blogia kirjoittaa. Molempia haluaisin tehdä, oikein kovastikin, mutta meinaan sammua iltaisin jo kahdeksalta. Esikoinen oli kuitenkin tänään ekan päivän koulussa itkemättä. Kaikki on kotiin päin.

Uskotteko, jos sanon, että tämä repäisy oli kaikista vaikeuksista huolimatta ehkä paras juttu, mitä olemme koskaan elämässämme tehneet?

 

11 vastausta artikkeliin “Tosielämän Bachelor – uusia ystäviä ulkosuomalaiselle

  1. Kuulostaa tutulta. Muistan niin elävästi ton mahdollisten ystävien deittailun. Kaikkien kanssa leikittiin ja aina säännöllisesti oli niitä iltoja kun vieraitten lähdettyä todettiin ettei koskaan enää noita ja tunne oli ollut ilmeisen molemminpuoleinen. Sosiaalisten verkostojen luominen tyhjästä on rankkaa ja vie aikaa, ja mikä pettymys kun ne uudet bestikset sitten muuttaakin jonnekin muualle.

    Tässä vaiheessa ne omat ystävät on löytyneet ja ystävyyssuhteillakin on mittaa sen verran että on yhteisiä muistojakin vuosien varrelta.

    1. Niinpä, alkuun pitää tosiaan heitellä vähän verkkoja vesiin ja lähteä vaikka rannalle joidenkin ihan uusien kasvojen kanssa, ja katsoa mitä tapahtuu. Nämä ihmiset on onneksi tulleet vähän kuin itsestään tässä, mutta ihan vasta, ja ollaan me pari kuukautta täällä oltu jo. Tosi vähän aikaa, mutta kyllä tässä ehti jo yksinäiseksikin olonsa tuntea.

  2. Ihana myötäonni tuli, kun näin kaverikuvanne. Todellakin sosiaaliset suhteet on iso asia, allekirjoitan samat fiilikset, ja uskon, että sieltä löytyy sopivat piirit teille aikaa myöten. Kovasti tsemppiä koko perheelle! Nauttikaa lämmöstä ja kauniista ympäristöstä, kyllä se siitä lutviutuu…

    1. Kiitos Minttu! Lämmittää mieltä, että elät mukana. Kyllä tämä tästä, mäkin uskon näin. 😊

Vastaa