Kaksi kuukautta kohteessa

Tuli syyskuu. Eikä sitä ole täällä huomannut muusta kuin siitä, että koulut ja työt pyörivät ja iltaisin voi jo käyttää tennareita sandaalien sijaan.

20170901_195720

Suomessa olen usein kuullut, että näytän nuoremmalta kuin olen. Täällä olen kuullut sitä vielä paljon enemmän. Ehkä asiaan on vaikuttanut pohjolan pakkasissa jäätyneet geenini tai täkäläisten yleisesti ottaen huonompi ruokavalio, mutta jopa mun silmään väki täällä näyttää paljon vanhemmalta kuin mitä onkaan. Ja heihin verrattuna olen sitten tietenkin melkoinen junnu, mitä ulkonäköön tulee.

Tässä pyöreästi kahden kuukauden kohdilla tuntuu yhtäkkiä yllättävän tasaiselta. Arkeen on löytynyt sellaisia tavallisia palasia kuin että missä käydään kaupassa, mitä sieltä ostetaan, kenen kanssa soitellaan ja mitä tehdään koulu- ja työpäivien jälkeen. Olen niin hullaantunut Havaijiin, että olen nyt aivan valmis sanomaan, etten enää koskaan haluaisi asua maassa, jossa on neljä vuodenaikaa. Kaikki tiedämme, että tämä mielipide voi vielä muuttua ja pidätän toki oikeuden kaikkien mielipiteideni muutokseen tästä hetkestä loppuun saakka, mutta nyt on näin. Olen tähän asti selvinnyt pimeän ajasta mustalla huumorilla, mutta luulen, että olen käyttänyt leikkimielisen, mutta kuitenkin vakavasti otettavan varastoni sääsarkasmia nyt loppuun.

20170901_195548

Kahden kuukauden aikana kuulumisiani on kysynyt vanhempieni lisäksi pieni joukko läheisimpiä ystäviäni sekä toinen tuore expat, jonka kanssa olemme valvoskelleet messengerissä samankaltaisia ajatuksia vaihdellen. Ystävien kanssa olemme laitelleet toisillemme ääniviestejä, upeita videoita ja viestejä, joista joistakin puuttuu ä-pisteet. Olen kuullut päiväkotien aloituksista, työhaasteista, työnhauista, synttäreistä, ekaluokan aloituksista, eskareista, iloista ja suruista. Toisella puolella maailmaa täysin vastakkaisella aikavyöhykkeellä tulee aina asumaan ihmisiä, joita ilman en aio elämääni elää, vaikka näkisimme toisiamme vain kerran vuodessa.

20170901_195318

Asiat hoituvat täällä hitaasti ja tehotonta työaikaa kulutetaan koulun seinien sisällä aivan turhaan, mutta se nyt on pientä. Netti pätkii, mutta keskellä Tyyntämerta sen tavallaan ymmärtää. Kaiken maailman lappusia pitää täytellä ties minne, koska harvaa asiaa voi hoitaa netissä, mutta se nyt on semmosta. Kun ilmoitan, että nämä asiat ovat alkaneet ottaa päähän, lienee honeymoon Konan kanssa virallisesti ohi.

Nyt vielä mennään sydänlaput silmillä.

4 vastausta artikkeliin “Kaksi kuukautta kohteessa

 1. Mun pitäis vissiin alkaa tässä jo nyt totutella elämään jatkuvassa aelan taemissa.. ehkä tänään, ehkä huomenna, ehkä ei milloinkaan! 😂

  Tykkää

 2. Hei, löysin blogisi. Olemme muuttamassa myös Havajille, mutta harmillisesti oahulle. Olisi ollut hauska saada lapset samaan kouluun.

  Tykkää

  1. No voi, niin olisi! Onpa hauska kuulla, että muitakin suomalaisia on tulossa tänne päin. Saako udella, mitä tulette tekemään? 😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s