Sekalaisia viisauksia viikon varrelta

Lapset eivät ole mitenkään erityisesti näyttäneet oppineen englantia viime viikkoina, mutta tulin silti ajatelleeksi, että toivottavasti eivät tule menettämään monipuolista suomen kieltään missään vaiheessa maailman vuosinamme. Heillä on molemmilla rikas sanavarasto ja toivoisin tilanteen pysyvän sellaisena. Tuossa eräänäkin iltana kuuntelin, kuinka monta eri sanaa lapset tiesivät sanalle pieru. Kuten sanoin, rikas sanavarasto.

SaoSFeNNSxqoLUiYGbBgXw_thumb_440f

Olen ollut viimeiset seitsemän vuotta surkea urheilija. Nyt olen ollut viimeiset kolme päivää aktiivinen, motivoitunut ja reipas urheilija. Yksi parhaista ystävistäni Suomessa on tätä nykyä myös treenikaverini. Vedämme hullun rankkoja kotitreenejä yksin makkareissamme ja ajattelemme toisiamme. En kerro, olenko meinannut jo lopettaa ensimmäisen epämukavuuden aallon iskettyä lihaksiini. Onneksi on treenikaveri, joka sparraa mua korvieni välissä. Ja whatsapissa.

Urheilusta tulikin mieleeni, että vähän yli 10 vuotta sitten, kun aloitin luokanopettajana, sain yhdeltä pieneltä oppilaalta palautetta kävelytyylistäni. Olin silloin vielä kovasti aktiivinen tanssija ja askeleessani oli baletin ansiosta kevyehkö aukikierto. Oppilaani mielestä tosin kävelin kuin miesjääkiekkoilija.

IDcR6TbrShGGj7aTHw9ByQ_thumb_4415

Poikani on loistanut koulussa korean tunneilla.

Kävin eilen illalla leffassa kahden ystäväni kanssa. Leffan jälkeen istuimme pihalla tunnin ja siinä ajassa ehti tulla jo vähän kylmä. Huppari päällä oli pitkästä aikaa ihana olla. Huomasin kaipaavani lempivuodenaikaani, alkusyksyä.

En ole vielä kovastikaan nauttinut työstäni. Se oli odottamatonta. En tiedä, onko se tämä jo alkanut, hidas, henkinen irroittautuminen alasta vai tämä yleisväsymys kaikkineen, mutta nyt ei vielä oikein lähde. Toisaalta, hyviäkin asioita tapahtuu päivittäin. Sain mm. joltain oppilaaltani nimettömän kirjeen, jossa luki ”You are the Best Teacher”. Kirje oli osoitettu saajalle Mises M.

LgXMjj20SsaQ5lDGhI5s4Q_thumb_4412
Hieman hoitamaton kotipuutarhamme.

Olen alkanut käyttää kookosmaitoa kaikkialla. Liioittelin. Olen alkanut käyttää kookosmaitoa kahvissa, myslissä, tuorepuurossa ja tässä tajuttoman ihanassa mehussa. Kuunnelkaa vaikka: mehulingon läpi pala inkivääriä, kupillinen tuoretta ananasta ja yksi omena. Lopuksi päälle kookosmaitoa. Pina coladan tuoreversio!

Usein sanotaan, että jos ei ole mitään asiaa, pitäisi olla vaan hiljaa. Olen eri mieltä. Joskus on kiva höpöttää vaan niitä näitä ilman päätä tai häntää.

8 vastausta artikkeliin “Sekalaisia viisauksia viikon varrelta

 1. hei Anu on hirveän kivaa lukea sinun juttujasi kaikkea hyvää sille puolelle maailmaa terveiset SVeitsistä Ritva

  Tykkää

 2. Tätä oli kyllä hauska lukea. Huumorisi uppoaa minuun.😊 Kiitos, kun päästät meidät lukijat mukaan näin mielenkiintoiselle matkalle. En ole ennen kommentoinut, mutta olen seurannut blogiasi tiivisti. Kiitos!

  Tykkää

  1. Kiitos sulle! Ilahduin niin paljon tästä, ihana oli kuulla ja huippua, että luet 😊 Ja onnittelut ekasta kommentista! 😄

   Tykkää

 3. Hei Anu, on ollut tosi kiva lukea teidan elamasta ja seikkailuista Hawailla. Itse olen pitkaikanen Lontoon asukas. Hyvaa syksya koko perheelle. Terv Helena

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s