Näin valmistaudumme katastrofiin Havaijilla

Pohjois-Koreasta kuuluu taas.

Screen Shot 2017-09-22 at 21.05.20
CNN

Näin paikallisista uutisista ohjeita suojautumiseen hyökkäystä vastaan, minkä nähdään olevan ’unlikely but not impossible’.

Jos nyt kävisi niin, että hälytykset alkaisivat täällä soida, meidän pitäisi toimia kutakuinkin näin: jos olisimme kotona, kaikki ovet ja ikkunat pitäisi välittömästi sulkea ja sen jälkeen mennä mahdollisimman kauaksi ikkunoista. Linnoittautuisimme siis vessaan, sillä se on kotimme ainoa ikkunaton huone. Kotona pitäisi olla muonavarastoja kahdeksi viikoksi ja vettä pitäisi laskea ammeeseen suodattamista ja myöhempää juomista odottamaan. Jos olisimme ulkona tai autossa, meillä olisi n. 12-15 minuuttia aikaa löytää suojaa jostakin sisältä, mistä nyt sitten vaan siihen hätään.

20170910_214349

Tämä uhka ei ole ollut täällä minkäänlainen puheenaihe. Itse en ole pelännyt kertaakaan.

Jos nyt kävisi niin, että satuimme valitsemaan mahdollisimman huonon ajan asua Havaijilla, niin se olisi sitten niin. Voimme tehdä voitavamme ja olla vastuullisia siihen saakka, mikä riittää, mutta maailman hulluutta emme voi kontrolloida. Emme myöskään aio lähteä täältä minnekään.

Siihen saakka kunnes pillit ujeltavat, jatkamme ihan tavallista hyvää elämäämme täällä saarella, emmekä anna pelolle tilaa.

Muonavarastot voisimme kuitenkin varulta hankkia. Just in case.

8 vastausta artikkeliin “Näin valmistaudumme katastrofiin Havaijilla

 1. Voi itku, että joudutte näitä ollenkaan miettimään. Hullu maailma todellakin…

  Meillä pitäisi kuulemma koko ajan olla kotona varalla parin viikon muonavarasto, noin ihan vain kaiken mahdollisen varalta. Välillä suhtaudun ruokien hamstraamiseen vakavammin ja välillä rennommin. Riisiä ja tölkkitomaateista tehtyä kastiketta tulisi syötyä aika tavalla jos juuri nyt jouduttaisiin sulkeutumaan pariksi viikoksi kotiin…! Mutta vakavasti puhuen tölkkiruuat on tietysti melko helppo tapa varautua – säilyvät tavallisesti monta vuotta ja vähitellen niitä tulee käytettyä ja ostettua uutta tilalle.

  Tykkää

  1. Näinhän se on! Täällä myös pitäisi aina olla varastoja kotona myrskyjen, tulivuorten, tsunamien, maanjäristysten tai muiden mukavien varalta. Vaikka totta puhuen tällä puolella saarta ei koskaan tapahdu mitään. Kaikki myrskyt jäävät vuorten toiselle puolelle. Mutta totta, tölkkejä voisi ostaa joka tapauksessa – ja sitten ehkä syödä niitä kylmänä, jos oikein pahaksi menisi ja sähkötkin katkeaisivat. En tiedä, lähdetäänkö ostamaan kaasukeittimiä. Tuskin.

   Tykkää

 2. Mulle on tullut vähän sellainen olo parin viime vuoden aikana että USAsta on parempi pysyä mahdollisimman kaukana. Se ei tietenkään paljoa auta jos siellä on jo, mutta jotenkin siellä on meno mennyt koko ajan järjettömämmäksi.
  Toivotaan että niitä ruokavarastoja ei tarvitse koskaan käyttää!

  Tykkää

  1. Joo, toivotaan näin! Järjettömyydestä olen kyllä aivan samaa mieltä. Täällä sitä ei tosin aisti ollenkaan, päinvastoin. Toista saattaisi olla jossain suuremmassa kaupungissa tai eri osavaltiossa. Nyt on kuitenkin kaikesta huolimatta hyvä näin.

   Tykkää

 3. Itse olen myös tulossa töiden takia huomenna Konalle ja hieman myös mielessä pyörineet nämä viimeset uutiset. Hullu hullu maailma…

  Tykkää

  1. Niinpä! Todennäköisesti me tulemme olemaan täällä ihan turvassa kuitenkin, toisin kuin ihmiset Honolulussa. Kovasti tervetuloa paratiisiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s