Ummikkolapsi oppii englantia, osa IV: luolamiesten kokonaiset lauseet

Edellisestä kielikatsauksesta on vajaa kuukausi, mutta yhtäkkiä täällä puhutaan englantia. Älkää tokikaan liikaa innostuko. Lauseet ovat useimmiten melkoista luolamiestasoa, mutta kokonaisia ajatuksia kuitenkin, vaikka aiheiltaan pyörivätkin hyvin yksinkertaisten teemojen ympärillä.

Screen Shot 2017-11-01 at 21.04.26

Viime viikolla Esikoinen oli sopinut luokkakaverinsa kanssa skeittitreffit. En tiedä, miten. Skeittailemassa sitten ollessamme hän esitteli parhaan ystävänsä luokkakaverilleen sanoin this is my friend, Kai. Saatoin hihkaista jotain huonosti tunnistettavaa siihen väliin, ihan vaan ilokseni. Ja yllätyttyäni.

Tämä samainen luokkakaveri kysyi viime viikolla pojalta, että do you wanna go swim with me? Tähän Esikoinen vastasi innoissaan, että yes, let’s go swim Magic sands! I like this Magic Sands!

Perjantaisella retkellä kuulin juuri viisi vuotta täyttäneen Kuopuksen esitelleen lelukissansa ystävälleen sanoin this is boy, this is girl. Repuistaan hän kertoi, aloittaen suomeksi, että hänellä on niitä one small, two big.

Ekaluokkalainen on ollut vähän huolissaan, että unohtaa täällä suomen kielen. Tavallaan ymmärrän häntä. Me kun luetaan pojan lukuläksyjä, niin saatan useinkin tuijottaa kuvaa, jonka vieressä lukee slippers, ja miettiä, että mitkä ihmeet ne nyt olikaan suomeksi. Kuulostaa aivan älyvapaalta, tiedän, koska kyllähän minä nyt suomea osaan. Mutta eilenkin mainitsin pojalle, että tulevalla luokkaretkellä tullaan oppimaan uutta turtleseista. Turtleseista!

Screen Shot 2017-11-01 at 20.54.55
leapfrog.com

 

Ennen viimeviikkoiselle yöretkelle lähtöä Esikoinen sai ystävältään isänsä puhelimeen ääniviestin, jossa lapsi kertoi olevansa fiiliksissä tulevasta lähdöstä. Puoliso neuvoi poikaa vastaamaan viestiin, mutta harjoittelu jäi vähän vähälle. Äänitys päälle ja poika kertomaan, että I’m so sexcited.

Sitä ei vissiin lähetetty sitä viestiä.

3 vastausta artikkeliin “Ummikkolapsi oppii englantia, osa IV: luolamiesten kokonaiset lauseet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s