Keski-ikäinen nainen ei kestä valkoviiniä ja muita kuulumisia

Olin tekevinäni viime viikolla sellaisen havainnon, että valkoviini saa minut äkäiseksi. Ja koska Google tietää kaiken, lähestyin häntä ja huomasin, etten suinkaan ole yksin. Vaikka kohdallani viinin kulutus tarkoittaa noin yhtä lasillista ruuan kanssa kerran viikossa, olen silti päättänyt nyt jättää valkoisen vastaisuudessa kokonaan väliin, koska näin vanhemmiten tunnun reagoivan siihen huonosti.

Punaviinistä taas saan nykyään migreenin. Punaviinilasillisen lipitys pitää siis osata ajoittaa viisaasti illallisaikaan, eikä yhtään myöhemmäksi, ettei aamulla satu päähän. Päähän sattuvat tätä nykyä myös hajuvedet, joita en voi käyttää enää ollenkaan sekä bensa ja muut liuottimet. Niitä on tullut käytettyä vähemmän noin muutenkin.

Kofeiiniahan en pysty kuluttamaan enää iltapäivällä ollenkaan, muuten menetän yöunet. Kaksi kupillista on sellainen kehoni sietokyvyissä koreileva maksimi, jota ei sovi ylittää, jos en halua sinkoutua jonnekin kuuta kiertävälle radalle.

27785313_10159920511460203_1717563897_o
Ainoastaan kuvassa oleva melkein keski-ikäinen liittyy mitenkään tekstiin.

Tämän ikäisenä on myös välillä jotenkin noloa löytää itselleen uusia juttuja, kuten minä IG storiesit (ja bulletproof-kahvin) tällä viikolla. Mä en oikein koskaan innostu mistään, mikä liittyy sosiaaliseen mediaan (tavallaan tässä on konflikti suhteessa siihen, että kirjoitan blogia ja pidän siitä), ja lähden aina kaikkeen mukaan vähän myöhässä, jos ollenkaan. Nyt sitten olen ihan onnessaan jakanut tarinoitani Instagramissa ja elän jossain omituisessa uutuudenviehätyksessä sen suhteen.

Mitään taidetta en siellä osaa tehdä, kuten en missään muuallakaan. En laita sen kummempaa ajatusta niihin ja vaikka laittaisin, en osaisi niitä toteuttaa – en ole sattunut saamaan kauhalla tässä kohtaa. Suureksi yllätyksekseni olen kuitenkin saanut ystäviltäni viestejä, että storejani on ollut ihana katsella, kun he ovat päässeet tunnelmiin ihan eri tavoin mukaan. He ovat niin armollisia.

Screen Shot 2018-02-04 at 13.03.37
Allekirjoittanut reippaana suksilla. Nykyään anu_konalla.

Ja nyt löysällä aasinsillalla osioon muita kuulumisia: eilen oli erikoinen päivä. Kolmantena helmikuuta tuli kuluneeksi tasan seitsemän kuukautta siitä, kun muutimme tänne ja nyt on tasan neljä kuukautta siihen, kun laskeudumme Suomeen kesäksi. En mitenkään pääse yli siitä, miten nopeasti aika juoksee. Kohtahan me jo täältä lähdetään, vaikka juuri tultiin. Vuosi on ihmisen elämässä melkoisen lyhyt ja helposti jäsenneltävä aika, ja tuleva loma Suomessa todella odotettu. Ei niinkään Suomen takia per se, vaan kaikkien niiden ystävien, joita pääsemme taas poskille pussailemaan.

Meidän pitäisi löytää tässä kevään aikana asunto meille ensi syksyksi. Nyt asumme koulun omistamassa kaksiossa, enkä opeta siellä enää ensi lukuvuonna – enkä alakoulussa muutenkaan enää (ehkä ikinä)! En ihan vielä tarkkaan tiedä, mitä syksy ja sen jälkeinen elämänvaihe pitää käsissään, mutta fiiliksissä olen silti. Mulla on nyt juuri tosi monta ideaa, jotka haluaisin täällä toteuttaa, mutta katsotaan, missä vaiheessa tapahtuu mitäkin. Ainakin tulen kouluttamaan (tulevia opettajia ja kampuksen muuta henkilökuntaa), sen tiedän, mutta kaikki yksityiskohdat ovat vielä auki. Kuten se, ettei meillä vielä ole viisumeita tulevalle kaudelle.

Tämmöistä tänään. Tärkeää asiaa kaikin puolin.

12 vastausta artikkeliin “Keski-ikäinen nainen ei kestä valkoviiniä ja muita kuulumisia

 1. Oot kyllä mainio kynäniekka! Ja oon edelleen vaan fiiliksissä teidän elosta ja tulevasta sellaisesta kans. 🙂 Kerro sitten enemmän syksystä ja sen kuvioista kun tiedät! Ootteko pitkään kesällä Suomessa?

  1. Voi kiitos Riina, olipa taas kivasti sanottu ❤️ Mä kerron heti, kun tiedän tarkkaan. Me haluttais olla Suomessa n. 6-7 viikkoa, mutta riippuu kyllä ihan siitä, miten saadaan viisumihommat kasaan. 😊

   1. Miten tuo mainio lipsahtaa jatkuvasti näppäimiltäni! Hyvin harvoin taidan sitä ääneen sanoa 😂 Tää oli nyt tämmönen ohilento. Viuuuh vaan. 🐦

    1. Haha, mainio ohilento! Mäkään en ikinä sitä sano, mutta nyt kirjotin! Näköjään huutomerkkien kanssa.

 2. Mä niin tunnistan itseni tuosta perässä hiihtäjästä mitä tulee sos.median juttujen innostumiseen, ei vaan lähde tai sitten hyvin myöhässä. Kuulostaa mielenkiintoiselta nuo sun tulevan kauden työjutut, toivottavasti saadaan kuulla niistä lisää. Voi apua, toivottavasti mua ei ala vaivata tuo viiniherkkyys, keski-ikäistymisestä tulee moninverroin kauheampaa ellen pysty nauttimaan mun lemppari punaviinilasillista viikonloppuna :O

  1. Hahah, I so hear you!! On tää kyllä ihanaa tämä ikääntyminen. Vauhti varmaan vaan kiihtyy tästä, kohta juon pelkkää yrttiteetä kun ei muuta voi 😂 Ja siis joo, perässähiihtäjä on hyvä sana. Jaaaa kyllä kerron tulevasta kaudesta heti, kun tiedän siitä tarkemmin! Odotan kuitenkin jo tosi innolla, vaikka en edes tarkkaan tiedä, että mitä odotan 😄

 3. Keski-ikä on pilannut viininautinnot minultakin! Nykyisin viini siis pilaa yöunet todella herkästi, enkä todellakaan tarkoita mitään juopottelua, vaan ikävä kyllä tunnen jo pari lasillista seuraavana aamuna nahoissani: en nuku hyvin. Yksi lasillinen on jo riski mutta se voi juuri ja juuri mennä jos nautin lasillisen riittävän ajoissa, selvästi ennen nukkumaanmenoaikaa. Kahdessa lasillisessa ei en ää edes ajoitukset auta ja kolmen jälkeen voin sanoa hyvästit kaikelle toiminnalle seuraavana päivänä, sillä tarvitsen vielä toisen yön saadakseni kunnon unet. Tämä ilmiö tuli neljänkympin jälkeen, pyytämättä ja yllättäen. Hyvä puoli tässä on se, että juuri koskaan ei siis tule juotua liikaa, huonoihin yöuniin ei vain ole varaa.

  1. Ei mullakaan ole! Oon aina tarvinnut tosi paljon unta, enkä edelleenkään oikein toimi hyvin, jos unet jää lyhyiksi. Tää on kyllä jännä ilmiö. Mulla alkanut tässä puolen vuoden-vuoden sisään, en osaa nyt sanoa – neljäänkymppiin on mulla matkaa kolme vuotta. Että ehtiihän tässä vielä muutakin vaivaa keksiä kylkeen 😅

   1. Yhden hyvän puolen vielä keksin – kun kerran pitää juoda viiniä harkiten, se voi sitten olla vähän parempaa ja kalliimpaa 🙂 tällä aina miehelle perustelen!

 4. Yksi keski-iän koputtelema täälläkin. Viini vie yöunia mullakin nykyään. Ja somejuttuihin mä sytyn myös ihan liian hitaasti. Mutta esim.instastoryt on niitä, mitä nykyäön tulee seurattua enemmän oikeastaan kuin kuvia. Vaikka yhtään omaa instastorya en olekaan loihtinut. On ollut kyllä mukavaa nähdä teidän kulmia videoina.

  Mutta sun tulevaisuuden kuviot kuulostaa mielenkiintoisilta. Tulun heti ( perusluonteeni mukaisesti) tosi uteliaaksi. Mahtaako liittyä suorittamiisi opintoihin. Vai tähän kirjoitustaitoosi. Aiemman tekstisi, opiskelijan sydämen asento, sai minut hihittelemään ja tekstisi luin siis ääneen myös pojalleni.Hän ”tuntee” teidät, jotka oon nimennyt Mun blogisteiksi.

  1. Voi että Venla, miten ihana kommentti taas ❤️ Kiitos!! 😄 Syksyn kuvioista lupaan kertoa heti, kun asiat alkaa saada selkeämpää muotoa. Kyllä ne osin mun opintoihin liittyy, ja toivottavasti siihen, että voidaan auttaa niitä nuoria, joista aiemmin kerroin. Mutta en tiedä vielä, miten yksityiskohdat järjestyy.

   Ja hei hauska kuulla, etten ole outouksineni yksin 😅 Bloggaamisen paras puoli on löytää hyviä tyyppejä, kiitos siis että olet kulkenut mukana!

Vastaa