Viimeinen viikonloppu Konalla

Vietämme viimeistä viikonloppua Konalla niin hääpäivän kuin pakkaamisen keskellä. En edelleenkään pidä muuttamisesta. Vaikka tämä kerta tavaramäärän kannalta helpoin muutto varmasti onkin, on tässä yksi hivenen epämiellyttävä ylläri tullut vastaan: kuivuneet, pienet papanat makuuhuoneen kaapin lattialla.

Tietenkin googletin, että mikähän eläin meillä on täällä jossain vaiheessa asustellut. Vastaukseksi voin kertoa, etten tiedä. Se on ollut todennäköisesti joko torakka tai hiiri. Elämää paratiisissa! Ihan pikkusen puistattaa.

Gekoksi luulin alkuun, mutta niillä on kuulemma selvästi joku pieni kirkkaanvalkoinen osanen siinä papanassa. Tämähän teitä kiinnosti. Minua kyllä kiinnosti sikäli, että tutkimukseni valossa olisi ihan kiva tietää, kuinka huolissaan leviävistä taudeista pitää nyt olla.

No, ei tässä nyt ole aikaa sellaiseen kuitenkaan. Kotimatka alkaa kuuden päivän päästä ja ennen sitä on vielä muutakin tekemistä.

IMG_8546

Hääpäivän kunniaksi voisin tavallaan sanoa nyt jotain romanttista tähän, mutta en sano, koska emme kumpikaan ole mitenkään erityisen romanttisia. Ruusunterälehtikylvyt ja kuutamokävelyt eivät taida olla meidän juttu ollenkaan. Mutta me jaamme keskenämme kyllä sipsit, karkit, salaisuudet ja juhlaillalliset silloin tällöin, nauramme paljon ja samoille jutuille ja uskomme yhtä lujasti samoihin asioihin. Kuten nyt vaikka avioliittoon. Kyllä meillä useimmiten on tosi kivaa yhdessä, mutta ei se yksin ole meitä kuuttatoista vuotta aviossa pitänyt.

Tulivuori se ei meinaa rauhoittua millään. Olen saanut huolestuneita viestejä ystäviltäni. Vaikka tilanne on raju tulivuoren juurella asuville, on meiltä linnuntietä n. 80 km pääkallopaikalle. Kokonaiskuvaa on tietenkin mahdotonta sieltä kaukaa hahmottaa (blogiani luetaan yli 60 maasta; sieltä kaukaa tarkoittaa siis ihan mitä tahansa näistä kohteista. Havaijilla ollaan kaukana kaikista). Tämä kuva kertoo aika hyvin tilanteen laajuuden:

IMG_8773
Hawaii News Now

Tulivuori purkautuu nyt voimalla kolmatta viikkoa ja sen aiheuttamaa tuhoa siinä lähialueilla ei kukaan voi vähätellä. Meillä ei kuitenkaan ole täällä hätiä. Ilmanlaatukin on pysynyt meillä hyvänä, vaikka purkauksen lähellä myrkyllistä onkin olla. Ei mennä nyt sinne.

Mutta kohta mennään Suomeen. En voi käsittää miten nopeasti aika kulkee.

2 vastausta artikkeliin “Viimeinen viikonloppu Konalla

  1. Olen ihan ymmällä kun ajattelen Hawaia minä 40 vuotta sitten uskalsin lähteä Sveitsiin se oli jo erikoista.No ajat muuttuu olisin vielä valmis matkaamaan mutta vaan turistina.Kaikkea hyvää sulle

    Tykkää

    1. Niinhän se on, ajat muuttuu. Isovanhempieni aikaan oli iso juttu lähteä maalta kaupunkiin, omat vanhemmat ovat jo reissailleet paljonkin. Kaikkea hyvää!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s