Sata tapaa saada kyyneleet silmiin

Oikeasti en tule listaamaan teille sataa tapaa, olen vain tällä tavalla taipuvainen liioitteluun. Näin se lässähti tämäkin juttu heti alkuunsa.

Olen kuitenkin viime aikoina ollut sellaisessa kummallisessa tilassa, että vähän kaikki saa kyyneleet kirpoamaan silmiin. En tiedä, miksi. Muuten en ole sen kummemmin draamaillut tai edes kunnolla itkenyt, mutta joku tässä Suomen suvessa on saanut nyt hanat auki.

Yhtenä iltana kuunneltiin lasten kanssa iltasatua satunetistä sadatta kertaa. Sieltä Henkselihousuja. Nyt tuleekin ihan loputon spoiler alert, sillä aion paljastaa teille, kuinka kyseinen tarina kulkee ja päättyy. Siinä nimittäin pieni Matti-poika haluaa henkselihousut. Äidillä on niukasti rahaa, mutta jotenkin hän haluaa kyllä poikaansa auttaa. Lopussa lapsi saa kuin saakin housunsa (mikä yllättävä lopetus lasten sadussa!) ja minä, tarinan jo melkein ulkoa osaava, alan siinä sitten vähän itkeä. Ihan vaan onnesta Matin, tämän fiktiivisen pienen olennon, puolesta. Ei sitä kukaan siinä huomannut onneksi, oli pimeääkin jo huoneessa, mutta itseäni kyllä onnistui tämä jopa vähän nolottamaan.

Screen Shot 2018-07-12 at 15.21.55

Toki itkin myös, kun katsoimme tässä yksi päivä noin parikymmentä vuotta vanhan Matkalla vapauteen-elokuvan. Siinä teinipoika ystävystyy gorillan kanssa ja päätyy pelastamaan tämän rahanahneen bisnesmiehen kynsistä. Lopussa gorilla osasi kuvailla tunteitaan viittomalla! Ja kaikki oikeussalissa hurrasivat!

Ai niin, hurraamisesta puheenollen, minä yleensä aina liikutun kovista aplodeista.

Yhtenä iltana ajattelin, kuinka kivaa olisi laulaa Bruno Marsia. Ja aloin vähän itkeä. Pelkästä ajatuksesta.

Katsoin La La Landin vasta viime viikolla. En yleensä ole mikään musikaalielokuvafani, mutta tämä ansaitsi kyllä jokaisen Oscarinsa ja ylikin. Tarina oli ihana, eikä ehkä tarvitse erikseen mainita, että vähän siinä tippa tuli silmään loppukohtauksessa. Eikä ihan vähääkään: jäin yksin sohvalle itkemään lopputekstien ajaksi.

Nyt joku siellä varmaan jo miettii, että onkohan se Anu raskaana, kun noin herkistelee. Ja nyt minä mietin, että pitäisiköhän asia selventää välittömästi vai jättää vain tähän.

Jätän vain tähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s