Pientalohaaveita

Leikimme tällä hetkellä taas talollisia. Entiset naapurimme, nykyiset hyvät ystävämme, tarjosivat upeaa omakotitaloaan meille viikoksi, kun ovat reissussa. Lapset ovat päässeet taas juoksemaan tutussa porukassa pihoilla ja me ollaan solahdettu siihen turvalliseen lähiöelämämoodiin, jossa otetaan niin iisisti kahdestaan terassilla, ettei aina edes tiedetä, missä lapset milloinkin menee. Hörpitään kahvia naapuruston väen kanssa ja ollaan ihan kuin ennenkin.

Näköjään ihan hyvin ollaan solahdettu myös tähän tämän kesän kiertolaiselämäämme. Sen kun pakataan ja puretaan ja valloitetaan taas uusia nurkkia.

Mä voisin hyvin asua näillä huudeilla aina kesät. Jos ei oltaisi myyty meidän omaa puutaloa tuolta nurkan takaa, voisin mielelläni hengata siellä aina kerran vuodessa. Puoliso fiilisteli eilen tätä ihanaa yksilöä (puhun edelleen ystäviemme kodista) sen verran, että intautui toivomaan, josko meilläkin olisi taas joskus oma talo.

Mä en vaan toivoisi enää paljoa neliöitä – olenkin alkanut unelmissani havitella sellaista tiny home-hommaa. Jostain syystä en ole saanut vielä miehelle myytyä tätä ideaa. Oikeasti kuitenkin Havaijilla, jossa tuleva unelmakotini sijaitsisi, ei kukaan todellisuudessa tarvitse suuria sisätiloja. Talvikamppeita, kuravaatteita tai monoja ei tarvitse säilöä missään, eikä ihmisten kodeissa tavata juurikaan viettää aikaa. Tai jos jonkun kotiin kutsu kuuluu, tarkoittaa se useimmiten vesisotaa takapihalla tai päivällistä patiolla. Uusin talohaaveeni olisikin sellainen ihan oikeasti pienen pieni koti, jossa olisi sisällä vain pakolliset tilat ilman kulkumatkoja huoneesta toiseen.

 

Screen Shot 2018-07-15 at 18.20.54
tinyhousetown.net
Screen Shot 2018-07-15 at 18.28.36
newfrontiertinyhomes.com

 

Sisätiloissa tarvitsisi olla vain keittiö, pesutilat ja makuuhuoneet. Takapihalle katoksen alle voisi jemmata niin kuivaustelineet kuin surffilaudat ja talon eteen suuren katoksen alle saisi sitten laitettua sekä leppoisan olohuoneen että ruokailutilat. Useammalle vieraalle tietysti kerrallaan.

 

 

Screen Shot 2018-07-15 at 18.35.25
stilinspiration.elledecoration.se
Screen Shot 2018-07-15 at 18.44.55
thesweetestoccasion.com

 

Screen Shot 2018-07-15 at 18.59.23
style-files.com

 

Nämä inspiroi tällä hetkellä paljon enemmän kuin mikään muu. En nyt yhtään ymmärrä, miten siippa ei näe tätä potentiaalia yhtä kirkkaana kuin minä.

Mitä auringossa asumiseen tulee, ensimmäisen vuoden perusteella sanoisin myös, että jos merta rakastaa, siihen ei kyllästy. Rannasta tulee vähän kuin vanha harrastus, jonka pariin palaa yhtä innoissaan viikosta toiseen. Myös lämpö tuntuu hyvältä iholla siksi, että lämpö tuntuu hyvältä iholla. Ei siksi, että sitä ei ole tuntenut taas vuoteen ja siten tämän onnen on vihdoin rännän ja pimeyden läpi ansainnut.

Vaikka tämä meidän entinen Helsingin naapurustomme onkin sellainen kotoisan suloinen, edelleenkään ei ole kaduttanut, että laitettiin ovi kiinni ja lähdettiin. Olen jopa alkanut nyt tottua tähän muiden nurkissa luuhaamiseen. Väliaikaisratkaisuna menee ihan hyvin nyt näin. Toivottavasti kuitenkin kuukauden päästä voin sanoa, että olemme taas matkalla kotiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s