Luukku 24: joulu Havaijilla

Tämä postaus on osa ulkosuomalaisten joulukalenteria, joka avaa ikkunoita ulkosuomalaisten jouluun. Koska me laahaamme täällä Havaijilla melkein kaikkia teitä muita jäljessä, meillä eletään vielä aatonaattoa.

Tänä vuonna jätin tonttuloisten pykäämiset muille, mutta vuoden tauon jälkeen halusin tehdä torttuja pöytään. Lehtitaikinaa löytyi kaupasta kyllä, mutta marmeladeista ainoastaan appelsiinia. Tortuista tuli oikein hyviä ja pienestä osasta jopa ihan sieviä, mutta kuvaa en niistä nyt laita, koska tähtitorttuja olette nähneet ennenkin. Toista voi kuitenkin olla näiden torttu”taskujen” kanssa:

6B43F225-F8FC-4843-94AC-14B31F4226D2

En tiedä teistä, mutta mulla jotenkin tulee näistä mieleen nälkäisten haiden leuat. Näin oli ilman muuta tarkoituskin, täällä Tyynellämerellä kun ollaan.

Äitini, joka täällä nyt isäni kyljessä kyläilee, taikoi kuulemma äärimmäisen maittavan karjalanpaistin jo aamulla valmiiksi. En osaa siihen sen kummemmin ottaa kantaa, sillä en ole suuri liharuokien ystävä. Lohta ja kalkkunaa kyllä haettiin ja huomenna tilataan lähiravintolasta tuosta lähimerestä kalastettua pokea pöytään. Puoliso nouti myös paikallisesta teurastamosta palan kinkkua, jota on kuulemma tässä kypsytelty vaatimattomat 270 päivää. Veikkaisin lihan olevan kohtuumureaa. Joulun ruokalista tulee siis olemaan sekoitus jotain suomalaista, jotain paikallista ja sinihomejuusto-päärynäsalaattia. Lapsille jälleen joulupöydän ykköstoiveet: makaronilaatikkoa ja nakkikeittoa.

27AFFC94-24F6-4DE4-9E21-A1ED3FB4C463

545C21FB-9277-4652-BF85-7CBE66F7D541
Tämä on, ystävät hyvät, cashewpähkinä.

Tänään haimme eräiden ystäviemme valtavalta tontilta kotiin myös kookospähkinöitä, passiohedelmiä, banaaneja, appelsiineja ja avokadoja. Jos joskus olemme syöneet luomua lähiruokaa, niin nyt.

Vietämme joulun sillä lailla suomalaisittain, että juhlimme sitä (tietenkin) aattona. On riisipuuroa, pipareita, Pandan suklaakonvehteja ja kuusen alla paketteja. Joulurauhan julistuksen yritämme jaksaa katsoa tänään puoliltaöin. Joulupäivän aamuksi olemme vohkineet amerikkalaisen joulusukkatavan kokeiluun ja ostaneet jokaiselle jotain kivaa pientä sukkiin. Vähän sellaista ekstraa, kuten lapsille Starbucksin kaakaopussukat vaahtokarkeilla ja piparminttuiset kylpyvaahdot. Muiden sukkien salat jääkööt vielä, no, salaisiksi.

37EC3179-12C1-4A84-B449-D7CAF9C2DD74
Melkein onnistui.

4553D6B8-79AA-4375-8009-7FBBB12E8A78

Tänä vuonna helteessä joulun viettäminen ei ole ollenkaan niin outoa kuin viime vuonna. Joulu se tulee lämmössäkin, vaikka on edelleen mun mielestä kylmään, pimeään ja lumiseen maisemaan verrattuna vasta ihan hyvä kakkonen.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille lukijoille ympäri maailman! Olkoon se stressistä vapaa teille jokaiselle.

Luukku 23 aukesi Piilaaksossa ja toinen luukuista 24 Australiassa.

2 vastausta artikkeliin “Luukku 24: joulu Havaijilla

Vastaa