Havaijiltakin haluaa joskus lähteä jonnekin – kymmenen matkaunelmaani

Kohteena Maailma-blogin Rami käynnisti helmikuun lopussa haasteen, joka on levinnyt blogeihin (erityisesti matka-sellaisiin) kulovalkean tavoin. Ihana blogiystäväni Milla heitti haasteen mulle – kiitos! Tässä kymmenen kohdan lista mun matkaunelmistani, jotka ilman muuta vielä joskus toteutuvat.

Näyttökuva 2019-3-19 kello 12.02.22

Näyttökuva 2019-3-19 kello 12.41.54

Maat: Uusi-Seelanti ja Australia

Molemmat maat houkuttelevat niin maisemiensa, kulttuuriensa kuin ystävien kehujen perusteella. Tongariron kansallispuisto Hobittien maisemissa sekä Sydney kaupunkina kiehtovat ihan erityisesti. Isolla Valliriutalla snorklailu olisi takuuvarma koko perheen kohde ja toteutettaisiin samalla systeemillä kuin snorklailureissut täällä: pari bodyboardia mukaan ja niiden päällä voisi vuoroin kölliä pää vedessä ja vuoroin hyppiä mukamas kalojen sekaan uimaan. Toki en edes pääse tarpeeksi syvälle, mutta aina voi yrittää.

 

Näyttökuva 2019-3-19 kello 12.42.53

Kaupunkikierros Euroopassa

Ainoat ’isommat’ kaupungit, joissa olen viimeisten vuosien aikana käynyt, ovat Helsinki ja Honolulu. Olen kaivannut täällä kaukana eurooppalaista katukulttuuria. Kahviloita, paikkoihin omin jaloin käveleviä ihmisiä, musiikkia, taidetta, museoita, näyttelyitä. Tällä hetkellä ja täältä katseltuna melkein mikä tahansa kaupunki kelpaisi, syksyiseen aikaan. Korkeakulttuurin kokemiseen liityy päässäni nimittäin myös mahdollisuus pukeutua välillä johonkin muuhunkin kuin pelkkiin farkkushortseihin.

 

 

Tapahtuma: tanssiminen New Orleansissa

New Orleans kiinnostaa eniten musiikkinsa takia. Haluaisin tanssimaan Bourbon Streetille jonain tavallisena iltana ihan vaan muina nautiskelijoina ja jollekin salsa-klubille vetämään lattareita, joita en osaa yhtään.

 

Näyttökuva 2019-3-20 kello 20.07.14

Ruoka ja juoma: sushille Kiotoon

Olen käynyt Kiotossa kerran 16 vuotta sitten yhden päivän reissulla Osakasta käsin ja aina sanonut, että haluaisin sinne takaisin. Söisin sushia joka päivä.

Maanosa: Aasia

Haluaisin kiertää reppu selässä Vietnamissa, Thaimaassa, Kiinassa ja niin edelleen, sen jälkeen kun olen saanut sushini Kiotossa syötyä.

 

Näyttökuva 2019-3-20 kello 20.09.06

Osavaltio: Alaska

Tropiikissa asumisen aikana olen alkanut kaivata elämääni edes jonkin verran taas lunta ja jylhää luontoa. Yllätyin itsekin, mutta haluaisin vaeltamaan ja kalastamaan. Haluaisin telttailla, juoda termarista kahvia ja istua hiljaisuudessa. Tästä siis ainoana yllätti tuo kalastus, johon mulla ei ole aiemmin ollut juuri minkäänlaisia suhteita.

 

Näyttökuva 2019-3-19 kello 12.10.46

Maisema: Montana, USA

Siis tämä on nyt vähän tällainen villikortti, mutta mä olen halunnut käydä Montanassa viimeiset 15 vuotta. Haluaisin telttailemaan järven rannalle vuorten siimekseen Glacier National Parkiin ja siis, kalastamaan. Of all things. Miksi nyt, kysytte. En todellakaan tiedä.

 

Näyttökuva 2019-3-19 kello 12.03.38

Extreme: vaeltamaan Himalajalle

Tästähän ei tulisi mun kohdallani ehkä yhtään mitään, kun jo vuoden takainen retkemme Mauna Kean huipulle sai pulssini nakuttamaan yli 150, mutta Annapurna Sanctuary Trek kuuluu silti unelmieni listalle. Rakastan vuoria ja sitä hyvällä tavalla pienuuden kokemusta, jonka vuoristossa parhaimmillaan voi saada.

 

Näyttökuva 2019-3-20 kello 20.18.35

Näyttökuva 2019-3-20 kello 20.18.07

Majoitus: Iglu-hotellit

Välillä pitää levätäkin (oikeastihan olen maailman mukavuudenhaluisin ihminen aivan kaikilla mittareilla, että en nyt osaa sanoa miksi unelmalomissani kuvittelen olevani joku muu kuin se laiskanpulskea lomalöhöäjä, joka todellisuudessa olen), ja talvella suuntaisin Suomen Lappiin (kuten Milla!) asumaan lasikattoiseen iglu-hotelliin. Revontulia ja hiljaisuutta! Tähtiä ja valkoisenaan lunta! Kaamos! Saattaisin rentoutua niin, etten haluaisi enää ikinä pois lähteä. Ainakaan vaeltamaan minnekään.

Haastan Heidin, Jennin ja kaimani Anun – onko teillä matkahaaveita ja jos, niin millaisia?

 

Kaikki postauksen kuvat poikkeuksellisesti Pixabay.

14 vastausta artikkeliin “Havaijiltakin haluaa joskus lähteä jonnekin – kymmenen matkaunelmaani

 1. Kiva lukea reissu-unelmista paratiisisaarella asuvalta! 🙂 Tosiaan, tuo huomautuksesi eurooppalaisesta katukulttuurista ja kävellen paikkoihin siirtymisestä on yksi tämän mantereen hienoista puolista. Alaska on itsellänikin kaukainen haave.

  Tykkää

  1. Alaska kiehtoo tosiaan! Ja kyllä, eurooppalainen katukulttuuri on niin oma juttunsa, aivan paras jos multa kysytään 😉 Kiva kun kävit ja kiitos kommentista!

   Tykkää

 2. Kiva lukea tätä haastetta vähän eri perspektiivistäkin, vaikka samalla pallollahan me kaikki tietysti matkailemme. Alaskassa kävimme muuten risteillen 1,5 vuotta sitten ja oli sen ehdottomasti kokemisen arvoinen jäätiköineen kaikkineen. Samalla reissulla risteilimme myös Havaijille, mukaanlukien Konalla!

  Tykkää

  1. Vau, kuulostaapa mahtavalta tuollainen risteily! Näitte paljon erilaista samalla reissulla. Kuinka pitkä tämä teidän risteily oli ja mistä satamasta lähditte matkaan?

   Tykkää

    1. Kuulostaa hienolta. Täällä käy paljon risteilijöitä myös mainlandilta, usein jutellaan ihmisten kanssa jos satutaan samoille suunnille keskustaan. Mä haluaisin vielä tässä nähdä kaikki saaret jossain välissä.

     Tykkää

 3. Ensinnäkin kiitos haasteesta! Tarran siihen mieluusti jahka muilta arjen haasteilta kerkiän 🙂

  Musta tuntuu että elän nyt jatkuvaa ”kaupunkikierrosta Euroopassa”, nytkin ollaan menossa viikonlopuksi pyörimään Hollantiin – rajalle ajaa tästä ehkä vartin ilman ruuhkia 😅

  Huomasitko muuten, että sulla oli tosi monta kylmää paikkaa tuossa listassa? 😅

  Tykkää

  1. Joo, huomasin 😂 Täällä saanut näköjään lämpöä ihan tarpeeksi, niin talvi sais ihan hyvin tulla, viikoksi. Heh.

   Kiva, jos tartut haasteeseen! Mä olen ihan kaipuissani lukenut sun postauksia, ihania kuvia ja paikkoja. Hauskaa Hollannin reissua teille!

   Tykkää

 4. Terkkuja sinne Havaijille! Kävimme Oahulla viime kesänä ja oli niin ihanaa, että. Mullakin oli muuten suurin osa omista haaveista kylmistä paikoista / maista. Se ei ollut mitenkään tarkoitus, mutta kun olin haaveet kirjannut ylös niin huomasin, että kappas. Tykkään vuoristomaisemista sekä jäätiköistä, niin sieltähän se tulee. Australia siintää myös unelmakohteena ja ehkä ensi vuonna olisi sen vuoro 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Merja kommentista ja tosiaan, vuoret ja jäätiköt kiehtovat täälläkin! Oahu on mustakin aivan ihana, vaikka meillä on sieltä vielä aika paljon näkemättä. Meillä on ollut Australia kovasti puheissa viime aikoina, saa nähdä, koska suunnataan sinne 😊

   Tykkää

 5. Eurooppalaiset kaupungit kävelykatuineen ja urbaaneine alikulttuureineen ovat aivan ihastuttava unelma, josta aina itsekin huomaa haaveilevansa, kun on reissannut pitkään Aasiassa sekä Etelä- ja Väli-Amerikassa. Myös igluyö olisi aikamoinen kokemus. Missäköhän sellainen onnistuisi kaikkein autenttisimmillaan?;)

  Tykkää

  1. Mulla osui tätä kirjoittaessa ensimmäisenä silmään iglu-hotellit Levillä, enkä sitten sen enempää asiaan paneutunut 😅 Mutta kyllä, Eurooppa on niin omanlaisensa maanosa, ettei varmaan mistään löydä samanlaista! Vähän turhan kaukana asutaan vielä, mutta ehkä joku päivä taas siellä päin. Saa nähdä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s