Konan ihanimmat selviytymisreseptit

Mun tulee harvemmin täällä blogissa kirjoitettua ruokajuttuja, mutta Anu pyysi jo pari kuukautta sitten meitä ulkosuomalaisia laittamaan parhaat selviytymisreseptimme jakoon muillekin. Tässä vihdoin nämä omani! Meinasin nimittäin kokonaan unohtaa.

Olen aina tykännyt leipoa ja tehnyt vaikka mitä raakakakuista perinteisiin teeleipiin. Nämä kaikki allaolevat reseptit ovat ihan super helppoja ja nopeita – ja ihan tavattoman hyviä. Sopivat erityisesti kaikille meille laiskoille leipojille.

58711650_2163033360481198_8630122880161546240_n

Ensimmäisenä esittelyssä perinteisten kauralastujen Konan serkku. Muistaako teistä muut ne läpikuultavat, rapsakat ja suussasulavat kauralastut 90-luvun kaverisynttäreiltä? Nämä on vähän niin kuin niitä. Korvaan vaan tämän reseptin valkoisen sokerin kookossokerilla ja voilà, vähemmän makeat ja enemmän terveelliset ’keksit’ ovat valmiit. Mä vaan en jaksa tehdä näistä edes lastuja, vaan jätän taikinan aina kohtuullisen paksuksi. Näitä lykkään lapsillekin kouluun usein välipalaksi, koska kookossokeri nostaa verensokeria vähemmän kuin hunaja ja on siksi meidän kirjoissa ihan passeli makupala arkenakin.

Mä teen täällä Konalla nykyään usein myös helppoja pullia ja tänään myös ekaa kertaa korvapuusteja. Suomessa en kumpiakaan juuri koskaan leiponut, mutta niitä saikin akuuttiin hätään kaupoista siellä päin maailmaa, joten en viitsinyt vaivautua. Nyt molempia on tullut ihan ikävä. Muutama kuukausi sitten tajusin, että meillä oli vielä joululta kardemummaa jäljellä ja nopealla googlaisulla löysin nämä pikapullien ohjeet. Näitä olenkin sittemmin tehnyt varmaan viikottain. Pullat tulevat tosi vikkelään ja ovat melkein kuin äidin tekemiä. Melkein. Jo pelkkä kardemumman tuoksu herättää mussa jotain lämpimiä tunteita lapsuudesta ja ihan rehellisesti voin tässä nyt kertoa, että käyn leivontojen ulkopuolellakin aina silloin tällöin nuuhkimassa purkkia. Täällä ei kardemummaa leivonnassa kukaan mun kaveri käytäkään ja heidän mielestään tämä mauste on herkkujen seassa erityisen eksoottinen.

59177970_449724162508701_899507091134218240_n
Kuvassa korvapuusti konalaisittain.

Korvapuustien ohjeen löysin täältä. En viitsinyt (kuten sanoin, laiska leipoja) ohjeiden mukaan edes taikinaa kaulia, vaan iskin nämäkin muffinssivuokiin, kuten pikapullienkin kohdalla. Amerikkaa näihin tuli mukaan tuon sokerikuorrutteen verran (jota en laittanut lähellekään niin paljon, mitä ohje sanoi ja aion jättää sen vastedes kokonaan pois), mutta olivatpa muuten ihania. Siis aivan ihania. Raesokeria meiltä ei tänään löytynyt myöskään, mutta roiskin jokaisen pullan päälle kanelisokeriseosta vähän fiiliksen mukaan. Ei nämä aivan perinteisten korvapuustien veroisia olleet, mutta upposi kyllä hyvin meille. Ensi kerralla teen ehkä ihan ohjeen mukaan, niin voin oikeasti arvioida, miten hyviä näistä voi saada, kun kunnolla tekee.

Nämä seuraavat reseptit eivät ole niinkään suomalaisia, mutta silti omia suosikkejani, jotka haluan jakaa. Meidän perheen lemppari letturesepti löytyy täältä – muutin cupit sun muut aikoinaan deseiksi ja vaihdoin muutenkin reseptin melkein koko muun maailman mielestä helpommin mitattavaksi. Tämä versio alla – olkaa hyvät! Nämä kaura-banaani-marjaletut ovat ihania, jauhottomia, sokerittomia (ei valkoista) ja hirveän herkullisia. Parhaimpia vaahterasiirapin kanssa tarjoiltuna! Tämä määrä riittää meille neljälle hyvin.

2 dl kreikkalaista jogurttia

banaani (joskus laitan parikin)

3,5 dl kaurahiutaleita

3 kananmunaa

0,5 dl maitoa

1 tl vaniljajauhetta tai -uutetta

pakastemarjoja

Laita kaikki ainekset, paitsi marjat, blenderissä sekaisin. Lorauta kuumalle pannulle öljyä tai tipauta nokare voita panulle ja kaada taikina blenderistä perään. Ripottele pakastemarjat heti taikinan kaadettuasi letun päälle, anna paistua ja käännä. Letuista tulee oikealla lämpötilalla rapeita pinnalta, mutta herkullisen pehmeitä sisältä.

58616583_355860908369367_283346719163285504_n

59002688_2126531140777860_8929439382948020224_n

Viimeinen resepti on vähän niin kuin omani. Nimetään se vaikka Konan ihanaksi kahvismoothieksi. Tämän reseptin inspiraation löysin joskus kauan sitten Pinterestistä, mutta olen muunnellut sitä matkalla niin paljon, että mitään yhtä alkuperäistä ei nyt varmaan enää löydykään. Ja onhan näitä tämän tyyppisiä smoothieita vaikka kuinka. Tämä on kyllä oma suosikkini.

Kuppi kuumaa kahvia

puolikas banaani

1 rkl maapähkinävoita

2 rkl raakakaakaojauhetta

Milk of choice ja määräkin oman maun mukaan

2 tippaa laadukasta, eteeristä piparminttuöljyä

Visko kaikki aineet blenderiin, laita sekaisin ja nauti lämpimänä.

 

Tällaisilla ohjeilla meikäläiset selviävät maailmalla! Kertokaa, jos kokeilette näistä jotain!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s