Lähtövalmisteluissa

Nyt, kun muuttouutisemme on avointa tietoa, voin myös avoimesti avautua kaikkeen tämänkertaiseen muuttoon liittyvästä säädöstä, mitä ei olla vielä kunnolla edes aloitettu. Suomesta lähteissä tyhjennettiin omakotitaloa, täältä lähteissä ei sentään sellaista tarvitse. Onneksi, koska lähtöpäivä on noin kuuden ja puolen viikon päässä ja istumme edelleen ahtereillamme, mitä pakkaamiseen tulee. Lähinnä siksi, että puoliso sattuu sopivasti olemaan järjestön reissulla Filippiineillä vielä toisen viikon.

Tähän väliin, löytyykö teidän perheestänne lapsia, jotka osaavat puhua Skypessä? Siis käydä ihan sivistyneesti läpi kuulumisia ja sen sellaisia? Meiltä ei – he eivät tunnu muistavan elämänsä historiikkia tuntia kauemmas, joten kysymykset kuin mitä teit viime viikolla ovat heille aivan hepreaa, eikä vastauksia meinaa saada millään. Puoliso toki tiesi tämän ja onkin nyt matkalla ollessaan pyytänyt lapsia näyttämään lelujaan ja miten ne beybladet pyöriikään ja olipa heillä eilen myös funny face competition. Joka ilta lapset ovat myös halailleet puhelinta, mikä on ihan ok, mutta pusujen kohdalla joudun aina vetämään luuria vähän kauemmaksi. Joku roti nyt.

60284961_1239731832858838_663862082646573056_n

Nyt siis ei paljoa järjestellä. Olen mä toki mielessäni tehnyt kaikenlaista, listoja muun muassa. Olen Australian viisumeita varten tilannut rikosrekisteriotteen sekä etsinyt firmoja, jotka voisivat luotettavasti kuljettaa tavaramme täältä Perthiin. En ole vielä löytänyt sopivaa. Järjestö hoitaa onneksi viisumijärjestelyt puolestamme, joten niiden suhteen saamme olla kohtuullisen rennosti verrattuna aiempaan. Pystymme myös hakemaan saman tien kahden vuoden viisumia, mikä tuntuu helpottavalta näiden puolen vuoden pätkien jälkeen. Tuntuu ihanalta voida olla maassa ainakin kaksi vuotta (tämä siis taas sillä oletuksella, että saamme ne viisumit), koska ensimmäinen vuosi menee kuitenkin sekoillessa. Toisen vuoden aikana voi jo keskittyä muuhunkin kuin sopeutumiseen.

Tällä hetkellä suunnitelmamme on siis se, että lähdemme puoliksi töihin ja puoliksi lomalle Filippiineille heinäkuuksi ja odottelemme siellä viisumeidemme läpimenoa. Jos (ja kun) ne saamme, lennämme Manilasta heinäkuun lopulla tai elokuun alussa Perthiin.

Lähdemme täältä ennen vuokrasopimuksemme päättymistä, joten olimme vastuussa löytää seuraavat asunnon vuokraajat poissaolomme ajaksi. Tällainen pariskunta viime viikolla jo onneksi löytyikin ja he muuttavat tähän asuntoon heinäkuun alussa. Sitä ennen meidän pitää ammattimaisesti pesettää nämä upeat kokolattiamatot ja pyytää taloyhtiön building manageria tarkistamaan asunnon kunto. Vanha Jeeppimme pitäisi myös saada myytyä ennen lähtöä. Viisumeiden saannin yksi edellytys on myös maksaa australialainen terveysvakuutus etukäteen kokonaisuudessaan ennen hakemusten jättämistä. Eli noin ensi viikolla.

60353035_301501184131047_9090902373429149696_n

On tässä nyt pari juttua, mitkä pitää saada hoidettua ennen kuin lentokone irtoaa Havaijin maaperältä ensi kuun lopussa. Muutaman huonosti nukutun yön olen jo ehtinyt tässä viettää ihan vaan siksi, etten ole saanut sykettäni rauhoittumaan, mutta nämä yöt eivät onneksi kovin kauaa kestäneet. Kunhan siippa palailee matkaltaan, alamme sortteeraamaan tavaroitamme ja pakkaamaan laatikoihin niitä, jotka laivalla täältä lähtevät kohti uuden mantereen rannikkoja.

Vielä hengissä!

4 vastausta artikkeliin “Lähtövalmisteluissa

  1. Hei,

    Nyt on ihan pakko kysyä (näin järjestötyöstä haaveilevana) että minkä järjestön leivissä puolisosi toimii?

  2. Jopas jotakin! Mielenkiinnolla odotan tulevia Australian fiiliksiä! Perth onkin aika luonnonläheinen paikka, joten sopinee mainiosti teille. Ja kylmä jaksokin on lyhyt, kun nyt tropiikissa olette eläneet.
    Varmasti sopeudutte heittämällä, Ausseihin on helppoa sujahtaa asumaan.
    Onnea ja iloa matkaan!!!

    1. Kiitos Minttu ja kiva kuulla! Luonnonläheisyys kuulostaa just hyvältä tosiaankin, eikä se kylmäkään haittaa 😊 Jännityksellä odotamme, mitä tuleman pitää!

Vastaa