Näitä odotan Australiaan muutolta

Meillä on ollut ihan tosi hyvää aikaa täällä Filippiineillä, mutta ajatukset ovat alkaneet pikkuhiljaa kääntyä siihen, että kohta – vajaan kahden viikon päästä – olemme jo muuttomatkalla Ausseihin. Kaikki tuntuu niin oikealta ja oikea-aikaiselta, ettei sitä melkein meinaa uskoa itsekään. Mä odotan meidän Perthin ajalta tosi paljon, vaikka en ole koskaan edes maassa käynyt. Mulle on salakavalasti tullut lista odotuksia mieleen, jotka monet linkittyvät siihen, että olemme asuneet viimeiset kaksi vuotta kaukana sivistyksestä ja näköjään nyt myös siihen, että olemme tällä hetkellä täällä köyhyyden keskellä. Tiedättekö, vähän samaan tapaan kun pitkän mökkiloman jälkeen saattaa jo odottaa kahvitreffejä kaupungilla. Tai sen jälkeen kun on opiskellut viisi vuotta, odottaa jo että pääsee töihin. Ja näköjään kun on asunut kaksi vuotta saarella, odottaa jo että näkee enemmänkin ihmisiä kuin aina niitä samoja ja pääsee syömään vaikka kiinalaista.

Manilan jälkeen voisin toki listata moniakin niin sanottuja itsestäänselvyyksiä, kuten tasaisen lämpimän suihkuveden, puhtaamman ilman, avaramman kaupunkirakentamisen ja suuremman valikoiman terveellistä ruokaa. Marjoja, salaatteja ja hyvää kahvia.

E836A7E9-3E60-457B-8D3C-52986AC4583B
Mall of Asia ja Manilan parempi puoli.

BB516138-4E02-4288-B5DB-FB81F56B38AF

Tällä hetkellä mä olen eniten innoissani vaihtoehtojen määrästä. Kona on pieni kaupunki (ei mikään city, vaan town) ja siellä on myös pienen paikan mahdollisuudet. Me toki edelleen rakastamme Havaijin rauhaa ja luontoa, ja Big Islandilla se on todellakin aivan ihmeellistä. Lapset eivät kertaakaan valittaneet tylsyyttä, kun rakensivat leikkinsä puiden oksille, laavakivirakennelmille tai meren aaltoihin. Molemmat ovat juosseet pihalla viimeisen kahden vuoden aikana varmaan vielä enemmän kuin minä silloin kultaisella 80-luvulla.

Mulla ei ole mitään vaatimuksia Perthiä ajatellen, me saadaan kyllä elämä aikaiseksi ihan missä vaan, mutta tulin kuitenkin lukeneeksi hyviä uutisia alueen telttailumahdollisuuksista. Länsi-Australiassa sanotaan olevan upeaa luontoa ympärillä ja sekös meitä kiehtoo. Nyt onkin sellainen innostunut odotus tässä, että tulemme asumaan parin miljoonan asukkaan kaupungissa kera sen vaihtoehtojen, mutta pääsemme vaikka joka viikonloppu jonnekin samoilemaan. Miten ihanaa.

Joskus kerroinkin, että lauloin Higher Groundissa vuosia. Perthissä on kuoroja, hyviä. Muutaman vuoden tauon jälkeen haluaisin palata takaisin laulannan pariin.

Esikoinen on ollut innoissaan useammasta skeittipuistosta, Konalla kun niitä on vain yksi ja jos se on jo mennessä täysi, pitää keksiä muuta tekemistä. Kuopus odottaa eniten suuria sisäleikkipuistoja eli paikallisia HopLopeja, mitä ei niitäkään ole Konalla yhtään. Myös vesipuistoon pitää päästä, mitä ei niitäkään, ihme kyllä, ole koko Big Islandilla yhtään.

11897716-0262-4947-B088-7BDD3DDED73F

Sää on tällä hetkellä mun päässäni jonkinlainen villi kortti. Australiassa on nyt talvi, mikä Perthissä on leuto; lukemani mukaan noin kymmenen asteen öitä ja melkein kahdenkymmenen asteen päiviä. Asteet eivät toki kerro paljoa. Jos on kosteaa tai tuulee tai sataa, kylmä menee ytimiin vaikka mittari näyttäisi mitä. Niinpä mä en ole ihan varma, millaista vaatetusta Perth vaatii. Ja miten kylmä siellä on sisällä ja minkälaisiin asuihin australialaiset vuorautuvat nukkuessaan. Ja sitten kesästä olen kuullut, että se on tavattoman kuuma ja kuiva ja UV-tasot hurjia. Olen melkein varma, että meidän tropiikin elo on ollut helpompaa kuin kesän vietto Australiassa, mutta sen näkee sitten, kun se eteen heitetään.

Odotan nyt kuitenkin myös sitä, että voin taas pukeutua farkkuihin. Havaijilla käytin kahden vuoden aikana pitkiä housuja niin harvoin, että sen voi varmaan kahden käsin sormin laskea. Melkein aina oli niin lämmin, että pohjoisen kasvatti vältteli lahkeisiin sonnustautumista viimeiseen asti. Myös kerrokset ovat kivoja, kaulaliinatkin. Laitan ehkä ylleni takin, joka on ollut kaapissa kaksi vuotta. Odottanut siellä hetkeä, jolloin olisi taas tarpeellinen. Pian se hetki koittaa.

Olen kuullut, että australialaiset ovat rentoja ja hauskoja. Kaikki eivät ole, tietenkään, mutta jos edes osa, niin aika kiva. Koska niin olen minäkin. Jos ei ole tullut vielä tästä blogista selväksi.

BEC411F8-D606-4F8A-BCBF-26E950F0C4D3

Jotenkin on vaikea uskoa, että kahden viikon päästä olemme Australiassa. Asumassa ainakin jonkin aikaa maassa, jossa emme ole koskaan käyneet. Ai että miten rakastankaan nähdä maailmaa.

10 vastausta artikkeliin “Näitä odotan Australiaan muutolta

 1. Moi! Meillä on haaveena lähteä ulkomaille, kahden vuoden päästä. Ajattelen, että lapsten ikä olisi silloin hybä. Silloin esikoinen menee kolmannelle luokalle ja kuopus täyttää viisi. Lapset osaavat vsin suomen kielen toistaiseksi.

  Toinen vanhemmista on IT-alalla, toinen ope. Osaatko neuvoa, miten pääsisi ns. parhaiten alkuun eli ensin varmaan pitää hakea töitä? Ja sitä kautta saada sitten oleskeluluvat?

  Kiitos jo ehdit vastata ja hyvää Australiaa teille!

  Tykkää

  1. Joo just noin, eli työpaikka pitää olla ensin tiedossa ja sitä kautta lähdetään sitten miettimään viisumityyppiä sun muuta. Opevaihtoja on myös, mutta en tiedä miten pitkiä. Jos ei ole ihan pakko mennä Jenkkeihin, niin muualle maailmaan pääsee kyllä vähän helpommin. Aika tiukat on systeemit sinne, vaikka ei toki mahdottomat tietenkään. Tsemppiä teille, unelmat on tehty toteutettaviksi! Ja kiitos toivotuksista!

   Tykkää

  2. Hei, sun miehellä vois olla mahkut Ausseihin vaikka Skilled Independence tai Nominated Visaan (189,190), koska IT-ala. Kannattaa selvittää tuo pisteytysmahdollisuus tai sitten työnantajan kautta/hakemana.

   Anu, mäkin odotan innolla, mitä fiiliksiä Perth tuo tullessaan. Takuulla luonto ja ruokavalikoimat ja helppo integroituvuus lumoaa teidät. Ihanaa odotusta!

   Tykkää

 2. Onpa mukava seurata blogiasi! Olen lukenut sitä alusta pitäen ja muistan myös kuunnelleeni netistä jonkin ohjelman, jossa olit juuri pakannut tavarat Suomessa ja lähdössä Konalle. Melkoinen seikkailu takana ja monta uutta edessä! Kaikkea hyvää koko perheelle ja kiitos kun jaat tarinaanne ja ajatuksiasi! 🙂 T. Karoliina

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta kommentista Karoliina! Olipa ilahduttavaa kuulla, että olet alusta saakka blogia lukenut. Kiitos myös että luet edelleen 😊

   Tykkää

 3. Olen lukenut koko kevään blogiasi ja löytänyt täältä tosi paljon vinkkejä ja lohduttaviakin ajatuksia. Me muutettiin kahdessa osassa (mies tammikuussa ja me tyttären kanssa toukokuussa) Jenkkeihin. Hienoa, että teidän seikkailu jatkuu toisella puolella maapalloa – näin ainakin näen meidän tänne muuton, isona seikkailuna. 🙂 Kaikkea hyvää muuttoon ❤

  Tykkää

  1. Kiitos paljon, ja niin mäkin tämän näen, isona seikkailuna 😊 Olipa ihana kuulla, että olet lukenut blogia ja vielä saanutkin täältä jotain. Paras mahdollinen palaute! Kaikkea hyvää teillekin uudessa elämäntilanteessa ❤️

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s