Pari ajatusta lomalta

Loma Suomessa on kulkenut juuri niin laiskanpulskeita latuja pitkin kuin odotinkin. Sään puolesta mulla kyllä muutama toive vielä olisi, mutta katsotaan. Suomalaisen mielestä sää on pukeutumis- ja asennekysymys ja niin se tietysti onkin silloin, kun ei ole muita vaihtoehtoja. On se nyt kuitenkin ääneen sanottava, että jos olisi lunta, kaikki olisi paremmin, mutta eipä sitä voi olosuhteiden muutostoiveissa koskaan liikaa roikkua. Tällainen pimeys on kyllä väsyttänyt ihan tajuttomasti. Muutama lämpöaste ja vesisade joulukuussa haiskahtaa kyllä pahasti ilmastonmuutokselta jopa Helsingissä.

E3B1D2BA-2B3C-401C-A47C-FFD451EAC901Emme ole tälläkään lomalla juosseet, kuten emme lomillamme missään ikinä. Aktiivilomailija ei kuvaa meitä kumpaakaan yhtään, mitä nyt puoliso pelaa pipolätkää aina, kun voi ja minä muuten vaan treenaan jonkun verran sopivasti, ihan sama missä olen, mutta siihen se jääkin. Seikkailullisesti käymme katsomassa hienoimmat paikat kohteesta riippumatta aina jossain vaiheessa lomaa, mutta nekin on nyt täällä päin maailmaa nähty, joten kotoa lähdetään katsomaan vain ystäviä ja heidän kotejaan. Sää ei ole houkutellut edes kaupungille kuin kolmesti, muuten olemme pysytelleet lähiöissä.

Lapset ovat ihmetelleet ääneen, miten ala-asteikäiset lapset voivat kulkea kaupungilla ilman vanhempiaan ja miksi kaikilla on puhelimet. Esikoinen kiinnitti huomiota myös tupakointiin ja valehteli iloisesti tähän liittyen, että Australiassa ei kukaan polta. Puhelimettomuus on kyllä totta ja siitä olen erittäin iloinen. Koska olen tällainen kamalan vanhanaikainen, musta on ihanaa, että lapset kasvavat keskellä kaveripiiriä, jossa mitään laitteita käytetään todella rajoitetusti. Mun huomio taas on kiinnittynyt mm. suuriin koteihin ja kaikkialla vallitsevaan kauniiseen, skandinaaviseen sisustustyyliin. Päivät tuntuvat pimeyden takia pätkäisevän aivan ihme aikaan, eikä yön synkkyyteen tee enää mieli mennä norkoilemaan, vaikka kello olisi vasta viisi iltapäivällä.

14AA1F8F-8D3D-4A2B-B4A0-7A2BB7D2EA63Sitäkin olen miettinyt, että sellaista ei olekaan kuin maailman paras maa tai maailman paras koulu. On erilaista ympäri maailman ja kaiken erilaisuuden ympärillä joukko ihmisiä, jotka ovat tottuneet siihen omaan. Ihmiset, näin lajina, tottuvat niin helposti, luovat aiemmin erikoisesta tai uutuuttaan hohkavasta itselleen uuden tavallisen ja vielä edelleen elämän standardin. Että näin se pitää kyllä ihmisellä asiat olla, kuten meillä on. Tosiasiassa kaikkialla on jotain hyvää ja jotain puutteita, toisissa toki suuriakin. Asiat voi kuitenkin tehdä monella tapaa hyvin.

No, nyt ollaan pohjoisessa, jossa monet asiat ovat ihan mallikkaasti. Enää muutama viikko ja pakkaamme taas laukkumme ja suuntaamme takaisin nykyiseen kotiimme, jossa monet asiat ovat myös ihan mallikkaasti. Molempi parempi.

5 vastausta artikkeliin “Pari ajatusta lomalta

    1. Se riippuu viisumityypistä ja koulusta. Paikallisille lähikoulut ovat aina ilmaisia ja näin on myös monen viisumin kanssa tilanne ulkomaalaisille. Joillain viisumeilla myös julkiset koulut maksavat, yksityiset maksavat aina.

      Tykkää

  1. Näin talvea vihaavana, mua v******a tuo yleinen kommentti, että se on vain pukeutumiskysymys. Mä en halua pukeutua kerrastoihin ja toppavaatteisiin, ellen ole vaikka laskettelemassa Lapissa..

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s