Kodin metsästystä Länsi-Australiassa

Kiitos kaikista viesteistä, joita saimme edelliseen postaukseeni etenkin Facebookin puolella. Olimme juuri viikon reissussa valtavan osavaltiomme eteläreunoilla ja australialainen maaseutu, sen ystävälliset ihmiset ja lukemattomat lampaat tekivät päälle tosi hyvää. Myös hengitykselle: puolison jo ikävästi vinkuneet keuhkot palautuivat parissa päivässä normaaleiksi eikä Esikoisenkaan niistänyt nenäänsä reissussa kertaakaan. Nyt meillä on kolmisen viikkoa aikaa etsiä uusi koti ennen kuin muutamme perjantaina 30.10.

Olen nyt jo saanut muuttosuruni pakettiin ja olen aivan täysin valmis tästä lähtemään. Syy on lopulta yksinkertainen. Kun reilu vuosi sitten muutimme Perthiin koskaan käymättä Australiassa aiemmin tai näkemättä asunnostamme edes kuvia etukäteen, olimme tästä suloisesta kodista ainoastaan positiivisesti yllätyneitä. Ihana koti tämä on ollutkin, mutta olemme myös tässä vuoden aikana oppineet tuntemaan paremmin näitä Perthin monia lähiöitä ja alueita, jotka meidän kotia ympäröivät. Meillä on nykyään jo käsitys siitä, millaista elämä saattaisi olla vaikka Maylandsissa, Mount Lawleyssa, Comossa tai West Perthissä. On ollut jotenkin kiva huomata, miten vielä vuosi sitten täysin vieras kaupunki on alkanut tuntua tutummalta ja olemme saaneet muodostettua mielipiteitä sen eri osista. Meiltä on varastettu tästä meidän pihalta jo kahdesti polkupyörä, toinen samana päivänä, kun julkaisin edellisen tekstini tänne blogiin. Joku oli saanut ulkopuolelta avattua korkean porttimme hakalukon, tullut sisäpihallemme, vienyt puolison pyörän ja jättänyt portin sepposen selälleen. Ihme, ettei ollut muuta pihalta lähtenyt. Jos nyt etsisimme nykyisillä tiedoillamme perheellemme kotia, emme sisätilojen suloisuudesta huolimatta ottaisi tätä, sillä alue ei muuten houkuttelisi.

Olen tässä viimeisen vuoden aikana kuullut myös huhuja, että perthiläiset tapaavat väitellä siitä, kumpi on parempi: south of the river vai north of the river. Kaupungin keskustan edestä ja meidän tästä ihan läheltä kulkee Swan River, jonka pohjoispuolella me nyt asutaan. Kaupunkilainen tuntee kuulemma hyvin vain toisen puolen joesta ja pitää omaa puoltaan ainoana oikeana vaihtoehtona asua ja elää. En tiedä, miten totta tämä todellisuudessa on, ainakaan enää, kun siltoja joen yli on nykyään jo vaikka kuinka monta, eikä ylittäminen vie aikaa juuri mitään. Näin Perthiin pölähtäneenä tästä ajatuksesta ei joka tapauksessa saa kiinni millään ja me olemmekin ihan rohkeasti katsoneet potentiaalisia koteja vallan molemmilta puolilta jokea. Haluaisimme kuitenkin pysyä tässä lähellä, jotta töihin ja kouluun olisi mahdollisimman lyhyt matka edelleen. Mä en myöskään yhtään haluaisi asumaan minnekään nukkumalähiöön, joista Perth kaupunkina pääasiassa muodostuu. Elämää on eniten juuri tässä joen molemmin puolin ja pysyminen suht lähellä keskustaa olisi edelleen toiveissa muutenkin.

Nyt siis olemme yrittäneet miettiä, mitkä kompromissit olemme valmiita kodin tai sen sijainnin suhteen tekemään ja mistä emme haluaisi tinkiä. Haluammeko mahdollisesti kerrostaloasunnon yhteistiloilla, joihin usein kuuluu uima-allas ja pieni kuntosali sekä yllättävän usein myös sauna vai haluammeko vähän isomman rivarin tai pienen talon omalla pihalla? Ensimmäinen lähempää työpaikkaa, kavereita ja keskustaa ja toinen ajon päästä. Kumpi on vähemmän ärsyttävää pitkässä juoksussa: pienemmät neliöt eikä omaa pihaa vai ajomatkojen säätäminen molempien työaikojen ja lasten koulujen kanssa? Toista autoa emme nimittäin ala nyt tässä hankkimaan.

Alkavalle viikolle näyttöjä on varattuna monta, eilen kävimme kolmessa. Kun se oikea tulee kohdalle, kyllä sen sitten tietää, näin luulen. Muistan, kun ostimme yhtä kotiamme silloin, kun Esikoinen oli vauva. Astuimme talon eteiseen ja molemmat tuumimme, että onpa täällä heti kotoinen olo. Ei se mikään täydellinen talo ollut, mutta joku siinä vain osui ja saimme siitä ihanan kodin meidän siellä kasvaneelle perheelle useammaksi vuodeksi. Sellaista samaa fiilistä etsimme nytkin, aikaa vähän alle kolme viikkoa.

2 vastausta artikkeliin “Kodin metsästystä Länsi-Australiassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s