Muutto uuteen

Kävimme viime viikolla muistaakseni viidessä näytössä ja haimme näkemistämme asunnoista kahta. Sitä ennen selasimme netin tarjonnan suhteellisen tarkkaan läpi, vaikka kaikkia maailman asuntoja emme tässä ajassa ehtineet läpi syynätä emmekä vaihtoehtoja pitkään punnita. Ensimmäistä hakemaamme asuntoa emme saaneet, onneksi, koska tämän ensimmäisen kivan nähtyämme löysimme tiemme yhteen vielä kivempaan. Kuvien perusteella en olisi mennyt katsomaan kumpaakaan. Tässä on lyhyen ajan sisällä tullut varsin selväksi, että kuvat voivat olla joko upeita ja asunto elävässä elämässä vaikka miten nihkeä – tai toisinpäin. Tämän meidänkin tulevan kodin kuvat olivat pimeitä ja huonosti rajattuja ihme kulmia ja sitten livenä kaikki näyttikin ihan asialliselta. Onneksi siis mentiin näihin näyttöihin, kiitos puolison, joka näki kuvissa jostain syystä jotain potentiaalia.

Vuokra ilmoitetaan Australiassa dollareina viikossa. Kuukausivuokra lasketaan siis jakamalla viikkosumma seitsemällä, sitten kertomalla saatu päiväsumma 365:llä ja jakamalla vielä vuosisumma kahdellatoista. Ei mitään järkeä missään. Esimerkiksi 400 dollarin viikkovuokra tulee ylläolevalla kaavalla kuukausivuokraan 1738 dollaria eli 1038 euroa. Tällä rahalla saa jo hyväkuntoisen kolmion Perthin keskustasta tai vaikka mitä kauempaa lähiöistä. Meillä voitti sijainti eli jäimme keskustaan.

Tuleva kotimme sijaitsee reilun kilometrin päässä näistä keskustan kerrostaloista.

Mä olen tullut siihen tulokseen, että Perth on vähän kummallinen kaupunki. Tämä oli siis kehu, mä tykkään tästä kaupungista tosi paljon, mutta olen tässä vuoden aikana saanut Perthin jonkinlaiseen omaan päähäni sopivaan boksiin. Ja se boksi ei sano miljoonakaupunki, mikä on kyllä tämän Länsi-Australian pääkaupungin virallinen määritelmä. Greater Perth levittyy nimittäin valtavalle alueelle, yli 6400 neliökilometrille, ja se muodostuu 31 hallintoalueesta ja yli 300 lähiöstä. Kaikki nämä on sitten yhdistetty tavallaan yhdeksi kaupungiksi, vaikka voisivat aivan hyvin olla omia taajamiaan. Suomessa olisivatkin. Jos Perth olisi Suomessa, Suur-Helsingiksi kutsuttaisiin Espoon, Vantaan ja Kauniaisten lisäksi vielä tyyliin Nurmijärven kuntaa Klaukkaloineen ja Rajamäkineen ja kaikkea yli Mäntsälään asti. Sellainen on tämä meidän miljoonakaupunki käytännössä. Kaikissa Perthin lähiöissä emme siis ole vielä käyneet, mutta tässä elämänvaiheessa ja -tilanteessa meillä voitti kodin sijainti ja halusimme jäädä tänne Cityyn. City of Perth pitää sisällään keskustan lähiöt, jotka nekin ovat meidän mielestä mukavan rauhallisia – näissä lähiöissä asuu yhteensä vain reilu 20 000 ihmistä, päivisin kävijöitä riittää n. 200 000. Cityssä on meistä kiva meininki, mutta silti täällä on tilaa, koska joka paikassa on puistoa ja vettä. Perthin yksi iso plussa on myös sen sijoittuminen Intian valtameren reunalle, joten hiekkarantaviivaa löytyy ihan älyttömästi. Mulla on siis sellainen tunne, että vaikka hallinnollisista syistä Perth on miljoonakaupunki, käytännön tasolla asumme aika pienessä kaupungissa. Mutta tosi eläväisessä ja mielenkiintoisessa sellaisessa.

Meidän tuleva koti on West Perthissä, yhdessä keskustan lähiöistä. Me päädyttiin kodin kanssa tällä kertaa siihen, että sijainti voitti ja kompromissi tehtiin siinä, että asumme jatkossa pienkerrostalossa ilman sitä omaa pihaa, jota vähän tässä matkan varrella jo toivoin. Me kuitenkin tykätään keskusta-asumisesta, etenkin siis täällä, missä monet lähiöt ovat vähän liian rauhallisia meidän makuun. Mutta se huomattiin tässä kotia metsästäessä, että monissa keskustan kerrostaloissa on yhteiskäytössä olevat uima-altaat, grillit ja systeemit ja niin tulee olemaan meidänkin kompleksissa. Muutamme kolmen makkarin asuntoon, mikä on ihanaa tämän kahdessa makkarissa asumisen jälkeen. Ihmeellisimmältä tuntuu kyllä se, että meidän taloyhtiössä on myös sauna ja näkymä ikkunasta muistuttaa meitä Konasta.

Muuttaminen on silti aina yhtä työlästä, eikä tämä pakkaaminen ja siivoaminen ole mitään kenenkään lempihommaa. Muutamme ylihuomenna, joten loppusuoralla ollaan. Nykyisen kodin siivous ja jynssääminen tehdään sitten muuton jälkeen ja avaimet palautetaan tulevan viikon perjantaina. Jaksaa, jaksaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s