Joulukuun eka ja kesä edessä

Ensi viikon perjantaina alkaa lasten seitsemän viikon kesäloma. Eilen oli mittaushistorian (tyyliin 124 vuoteen) kylmin kesäaamu täällä Perthissä. Vähän reilu 6 astetta. Se on kyllä vähän ja oli muuten tosi kylmä näin joulukuuksi. Jostain sairaan Etelämantereelta tuulee taas, luulen. Mitään en sen tarkemmin alueemme säästä kylläkään tiedä.

Kesästä huolimatta on ollut ihan ihmeellisen jouluinen olo. Kaksi vuotta tropiikin joulussa tuntui jotenkin kummalta, oli kuuma ja hilpeitä joululauluja. Ei sopinut Varpunen jouluaamuna maisemaan, sitäkin kokeiltiin. Nyt olen taipunut, enkä yritä enää tavoitella arvokasta melankoliaa, joka ei lämpöön vaan yksinkertaisesti istu. Joulutunnelmaa toki on, mutta se on erilaista. On festareita, tanssikisoja lapsille, kotieläintalleja, pomppulinnoja, kameliajeluita. Ensi viikolla mennään paikalliseen Lux Helsinkiin eli Perthin Christmas Lights Trailiin. Kävellään ihan hulluna ja ihaillaan valotaidetta. Odotetaan, että lapset eivät kitise matkalla ja kaikkia komennetaan nauttimaan juhlasta.

Kaunis Perth.

Niin se vaan meni ensimmäinen kouluvuosikin niin että hujahti. Jotenkin olemme tulleet siihen kohtaan elämässä, että lapsemme aloittavat helmikuussa viidennen ja kolmannen luokan. Miten se on mahdollista, kysytte? En minäkään tiedä, mutta niin vaan se nelivuotiaana Konalle lähtenyt tytönpötkylä on kasvanut täällä maailmalla tuollaiseksi isoksi yksilöksi täynnä tunnetta ja draaman kaarta. Esikoinen on alkanut venyä pituutta ja etenkin jalkapöytää.

Meillä alkaa kesäloma lasten kanssa samaan aikaan. Joulun vietämme ystäväperheen ja parin muun tyypin kanssa mökillä osavaltion eteläosassa jossakin. On todennäköisesti kuuma ja se on ihan jees. Emme yritä siirtää suomalaista joulua tänne, vaan sotkemme lähtijöiden mukaan engantilaisia, saksalaisia ja australialaisia jouluperinteitä yhdeksi sopivaksi sekamelskaksi. Rakastan joulua, mutta ei sen tarvitse enää aina samanlainen olla ollakseen just sopivan joulu. Mitään muita lomasuunnitelmia meillä ei vielä ole. Ajattelin kovasti tuossa aiemmin, että pitäisi lähteä jonnekin pohjoisenkin suuntaan tutkimusmatkalle, mutta nämä välimatkat on täällä kyllä ihan älyttömät. Jos lähdettäisiin ajelemaan Broomeen, yhteen ihanan näköiseen pikkupaikkaan Länsi-Australian pohjoisosassa, saisimme ajella yhteensä noin 4500 kilometriä sinne ja takaisin. Että voipi olla että jäädään jonnekin vähän lähemmäs eikä yritetä ottaa haltuun ihan koko osavaltiota.

Hän ei ole kuollut, hän nukkuu.

Aloitan ensi viikolla tanssitunnit. Siis täällä ja uudestaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, mutta uuden lajin suojissa. Ajattelin nimittäin, että kokemus siitä, etten osaakaan enää mitään tai ainakaan yhtään niin hyvin kuin ennen olisi aivan minimaalinen lajissa, jota en ole koskaan kokeillutkaan. Menen siis Bollywood-tunnille. Pois alta!

Laitoimme jo kuusen ja valot. Valot saavat jäädäkin, tuolla ne parvekkeella tulevat tuomaan meille valoaan vielä ensi vuodenkin puolella ja siitä yli. Kuusi on todella säälittävä pikku reppana. Yritän olla haukkumatta sitä lasten kuullen, etteivät he saa ideoita päähänsä, mutta ei se kyllä hieno ole. Edellinen oli, mutta siitä ei löytynyt enää varastosta jalkaa eikä kärkeä. En ymmärrä, miten tämä on mahdollista.

Odotan lomaa ja joulua. Vanhempani eivät nyt päässeetkään kylään, kuten arvaatte, vaikka näin vielä viime vuonna tähän aikaan suunniteltiin. Nyt ei auta suunnitella, mitään. Viime vuonna tähän aikaan sanoin myös, että vuosi 2020 tulee olemaan meille normaali sopeutumisen vuosi Ausseihin, kun ne ekat kuukaudet täällä meni kotikoulua pitäen ja omaa paikkaa hakien. No sehän menikin hienosti sitten. Jaksan uskoa, että 2021 tulee olemaan edeltäjäänsä parempi.

Tällaista tänne, toivottavasti voitte kukin hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s